Karacabey'de Domates Birliği Kuruldu - Son Dakika
Ekonomi

Karacabey'de Domates Birliği Kuruldu

Karacabey\'de Domates Birliği Kuruldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Domates Birliği kuruldu.

18.08.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Domates Birliği kuruldu.

Karacabey Ziraat Odası ve Karacabey Belediyesi tarafından tertiplenen toplantıda, domates fiyat politikasının belirlenmesi için "Domates Birliği" kurma kararı alındı. Toplantı, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem'in açılış konuşmasıyla başladı. Erdem, "Tek umudumuz olarak domates kaldı. O da şu anda kanayan bir yara. Buna çare bulmalı, en kısa zamanda neler yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Çiftçi ekmeden önce ne kazanacağını bilmeli. Ben Ziraat Odası başkanı olarak kimseye domates ekme diyemem. Ama planlı bir şekilde ekersek bu tür meseleleri yaşamayız. Karacabey Türkiye'nin yüzde 40 domatesini üretiyor. Bu da 1 milyon domatese tekabül ediyor. Karacabey çiftçisi her zaman her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi.

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Erdem ise, "Müthiş derecede domates ekimi yapılmış. Tahmin etmediğimiz çiftçiler bile ekmiş. Ortalık domatesten geçilmiyor. Evvela kendimizi eğitmemiz lazım. Bu sistem böyle giderse hepimizin sonu hüsrandır" şeklinde konuştu.

Ova Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, bu sıkıntıların işçiye söz geçirilmemesinden ve çamurlu, yeşil domateslerin toplanarak sanayiciye ulaşmasından kaynaklandığını savundu. Özseçen, "Sanayiciye pis mal gidiyor. Sanayicide geçen senenin acısını nasıl çıkarırız düşüncesi var. Fabrikalarla maliyet hesabı yapmalıyız. Bir dahaki senelerde kampanya başlatarak fiyatları belirleyebiliriz. Sanayiciler kurdukları derneklerle sık sık bir araya gelerek birlikte hareket ediyor. Biz ancak bu şekilde birlikte hareket edersek başarılı olabiliriz" dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tarımın en büyük sıkıntısının planlama olduğunun altını çizdi. Milletvekili Önder Matlı ise, elinden gelen yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Buradaki sıkıntıları yakinen biliyorum. Teşkilatlı, bilgiye, rakamlara dayalı hareket etmeliyiz. Başımız sıkıştığında bir araya gelirsek hiçbir şeyi çözemeyiz. Sanayicilerle de bir araya gelip konuşmalıyız. Onlar bizim rakibimiz değil. Onlar da bindiği dalı kesmemeliler. Domateste her yerde sıkıntılar var. Karacabey domatesi bir markaysa, biz bu markaya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Sanayiciyle tekrar oturalım ve sesimizi güçlü bir şekilde ifade edelim. Bu sene için hızlı çözüm üretirken, gelecek seneler için orta ve uzun vade de neler yapılması gerekirse onları yapalım. Ben tarım bakanıyla irtibata geçip gerekli girişimlere başlayacağım" dedi.

Toplantının sonunda domates birliği kurulmasına karar verilirken, Bursa Milletvekili Önder Matlı başkanlığında kurulan birlikte şu isimler yer aldı: Ali Özkan (Karacabey Belediyesi adına), Cemer Erken (Karacabey İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına),Erhan Erdem (Karacabey Ziraat Odası Başkanlığı adına), Naci Güncü (KTSO adına), Murad Bertan (KTB adına), Hakan Pullu ( Ak Parti adına), Ferruh Artan (MHP adına), Murat Coşan (CHP adına), Sami Özseçen (Ova Köyleri Sulama Birliği adına), Ertem İşcan ve Faruk Çakır (Çiftçileri temsilen). - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karacabey'de Domates Birliği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement