Karaca, AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika
Yerel

Karaca, AK Parti'den Aday Oldu

Karaca, AK Parti\'den Aday Oldu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Ayhan Karaca, AK Parti’den Çorum milletvekili aday adayı oldu.

22.02.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Ayhan Karaca, AK Parti'den Çorum milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Ayhan Karaca, "TBMM'de Çorum'un sesinin daha gür çıkması için var gücümle çalışacağım" dedi.

11 yıl boyunca Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda görev yaptığını hatırlatan Karaca, Türkiye'nin 81 il 800 ilçesinde TOKİ yatırımlarını yakından takip ettiğini söyledi. Türkiye'de ayak basmadık ne bir şehir kaldı ne bir ilçe kaldığını dile getiren Karaca, 11 yıl boyunca görev yaptığı TOKİ'de Çorum ile ilgili projelerle bizzat ilgilendiğini belirtti..

TOKİ'de görev yaptığım süre içinde Çorumluların desteğini hep hissettiğini ve Çorumluları mahcup etmemeye çalıştığını dile getiren Karaca, "Nasıl ki insanların sevdikleri, ailesi ve kendisi için hayalleri varsa, Çorumumuz için de hayallerimiz var. Yeni Türkiye'yle Çorumu yaşanabilir, güçlü ve huzurlu hale getirmek için hemşerilerimizle istişare ederek sorunları Meclise taşıyacağım, takipçisi olacağım ve beklentilere tercümanlık yapacağım. Yalnız Çorum için değil, ülkemiz ve halkımızın geleceği için milli iradenin tecelli ettiği, toplumsal sorunların çözümünün adresi olan TBMM'de Çorum'un sesinin daha gür çıkması için var gücümle çalışacağımdan emin olabilirsiniz.Çorumun sorunlarını yakından biliyorum. Kamuda edindiğim deneyimlerimle çözüm üretmeye çalışacağım. Sizlere efendi değil hizmetkar olarak çıktığım bu ulvi yolda, memleketimizde ve Çorum'umuzda devam eden yatırımların takipçisi olacağım. Yeni yapılacak yatırımları sizlerle istişare ederek, Çorumumuza hep birlikte kazandıracağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım" dedi.

TOKİ'de görev yaptığı süre içinde, Çorum için büyük bir efor sarf ettiğini anlatan Karaca, "Bu kapsamda TOKİ Çorum'da proje ve ihale çalışmaları devam eden bin 251 konut ile birlikte 4 bin 739 konut rakamına ulaşacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 363 milyon lirayı buldu. Çorum'da TOKİ'nin ayrıca; 2 ilköğretim, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu, 3 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), 3 bekçi kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu il binası, 2 hastane uygulaması bulunuyor. Türkiye'nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Bunu, TOKİ'nin 81 il 800 ilçede gerçekleştirdiği projelerini adım adım takip etmiş eski bir bürokrat olarak söylüyorum. Şehrimizin, ilçelerimizin, köylerimizin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Şimdi edindiğimiz deneyimleri hemşehrilerimize ülkemize aktarma zamanı. Bu çalışmalarımızı yaparken devlet bürokrasisinde edinmiş olduğum tecrübelerimi, eforumu memleketimiz ve Çorum için harcayacağımdan emin olabilirsiniz. Bu kapsamda özellikle kentsel dönüşüm ve alt gelir gruplarının konut edindirilmesi konuları büyük önem arz ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi ve şehrimizin, ilçelerimizin kentsel dönüşümle birlikte modern şehirler halini almasında hep birlikte önemli katkılar sağlayacağız. Yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut edinimleri ise hayati önem taşıyor. Bu konunun çözümü amacıyla gerekli çalışmaları birlikte yürüteceğiz" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaca, AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement