Karaburçlular, Su Sorununa Çözüm İstedi - Son Dakika
Güncel

Karaburçlular, Su Sorununa Çözüm İstedi

Karaburçlular, Su Sorununa Çözüm İstedi

İzmir'in Kiraz İlçesi'nin daha önce 'köy' statüsünde olan Karaburç Mahallesi'nde, içme suyu kuyularındaki su yetersizliği nedeniyle görülen basınç düşüklüğü sıkıntı yarattı.

04.08.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kiraz İlçesi'nin daha önce 'köy' statüsünde olan Karaburç Mahallesi'nde, içme suyu kuyularındaki su yetersizliği nedeniyle görülen basınç düşüklüğü sıkıntı yarattı. Su ihtiyaçlarını karşılamak için 2-7 kilometre uzaklıktaki komşu mahallelerden omuzlarında ya da traktörlerle su taşıyan vatandaşlar, sorunun biran önce çözülmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmadan önce köy olan, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karaburç Mahallesi'nde görülen su sıkıntısı, halkın tepkisini çekiyor. İhtiyaçlarını karşılamak için omuzları, el arabalarında ya da traktörleriyle en yakını 2 kilometre uzaklıktaki komşu mahallelere giden Karaburçlular, sorunun çözülmesini istedi. Karaburç Muhtarı Hüseyin Akkeçe, şöyle yakındı:

"Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğumuz başvurular sonucunda köyümüze gelen İZSU yetkilileri, su sorununa 2015 Ocak ayı sonunda açılacak kuyuyla çözüm bulunacağını belirtmişlerdi. Ama o günden bu yana bir gelişme olmadı. Karabuçlular olarak, susuzluk sorunumuza bir an önce çözüm istiyoruz."

Köy sakinlerinden Hüseyin Akçay, mahallede su sıkıntısının eksik olmadığını, şebeke suyu dağıldığından bu yana musluğumdan su akmadığını ifade ederek, "Yetkililerimiz, belediye başkanı geliyor; diyor ki: 'Bizim elimizde bir şey yok.' Biz yetkilerden derdimize bir an önce çare bulunmasını temenni ederiz" dedi.

Diyarbakır'dan 10 yıl önce Kiraz'a gelin gelen Gamze Kocaoğlan da, siyasilerin oy istemek için mahaleye geldiğini ancak sorunlarının çözümü konusunda kimsenin yardımcı olmadığını öne sürdü.

SORUN YAZ AYINDA HAT SAFHAYA ULAŞTI

Mahalle sakinlerinden 82 yaşındaki Ayşe Yeraltı, sağlık sorunları bulunduğunu, 4-5 günden bu yana kirli çamaşırlarını yıkayamadığını anlatırken, "80 yaşından sonra nasıl su taşımaya gideyim? Su sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz" derken; 75 yaşındaki Mehmet Öncü, "Özellikle son üç aydan beri su sıkıntısı çekiyoruz. İhtiyacımızı ise oradan buradan getirmeye çalışıyoruz. Sırtımızda, atlarla, ibrikler içinde ve plastik su bidonları içinde kaplarla getiriyoruz. Hayvanı olanlar hayvanlarının su ihtiyaçları için eşekle ve traktörle su çekiyorlar" diye konuştu. Bir diğer mahalle sakini 75 yaşındaki Ali Akın de, "Yaz başlarından bu yana su sıkıntı hat safhaya ulaştı. Bizi ne arayan ne soran var" dedi.

İZSU: BAKANLIKTAN İZİN GELMEDİ AMA GEÇİCİ KUYU DEVREYE GİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri köyün su sıkıntısını çözmek için iki kuyu açılmasının planladığını, bu çalışmanın yapılması i için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan bir yıl önce izin istediklerini açıkladı. Henüz orman arazisi içinde kuyu açılması için izin alamadıklarını belirten İZSU yetkilileri, bunun üzerine mevcutta açık olan bir kuyuyu kullanmak üzere harekete geçtiklerini, elektrik giderlerini de üstlenecek şekilde kuyu sahibiyle protokol imzalayacaklarını söyledi. Ağustos ayı içinde Genel Müdürlük onayının ardından kuyuyu kullanıma alacaklarını ve köyün su sıkıntısını çözeceklerini belirten İZSU yetkilileri, geçici önlemin arıdndan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan onay gelince diğer iki kuyuyu açacaklarını belirtti. - Ödemişizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaburçlular, Su Sorununa Çözüm İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement