Karabük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Karabük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Karabük\'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Kızıldere ağzı mevkiinde özel su trafo hattında yüksek gerilim hattının kopması sonucu dün çıkan orman yangını, kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürüyor.

19.08.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Kızıldere ağzı mevkiinde özel su trafo hattında yüksek gerilim hattının kopması sonucu dün çıkan orman yangını, kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürüyor.

Safranbolu'ya bağlı Çavuşlar köyünde bulunan ormanlık alanda dün saat 15.00 sıralarında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, sabaha karşı kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sürüyor. Başta Karabük ve ilçeleri olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Bolu, Adapazarı, Düzce ve Ankara'dan gelen 35 arazöz ve su tankerleri ile soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede geriye yanmış kızılçam ağaçları kaldı. Çok sayıda greyder, dozer ve kepçelerin yardımıyla yanan ormanlık alanın etrafı yangın şerit yolları ile çevrilirken ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 ile 40 hektarlık kızılçam alanın zarar gördüğü belirtildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karabük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement