Karabekir Ortaokulundan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı - Son Dakika
Yerel

Karabekir Ortaokulundan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı

Karabekir Ortaokulundan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı

Karabekir Ortaokulu 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi.

23.11.2014 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabekir Ortaokulu 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi. Oltu Ortaokulu Salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kutlama Programının açılış konuşmasını yapan Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy, "Bazı kavramlar vardır. Tek başlarına her şeyi anlatır. Üstüne sizin söz söylemeniz abesle iştigaldir. İşte Öğretmen kavramı da böyle her şeyi anlatan bir kavramdır" dedi.

Herkesin öğretmen kavramıyla ilgili yüzlerce anısı olduğuna dikkati çeken Sıtkı Toksoy, "Bu anılarda mutluluk vardır, özlem vardır, ayrılık ve hüzün vardır. Kısacası hayat adına ne ararsanız orada bulursunuz. Kültürümüzde öğretmen çok özel bir yere konulmuştur. O kadar özel bir konumdur ki, o tartışılmazdır. Yaşama bu kadar direkt hükmeden başka bir meslek grubu daha yoktur. Hz. Ali'nin tarihe altın harflerle yazılan "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü öğretmenin sahip olduğu konuma işaret etmektedir. Cefakar ve fedakar öğretmenlerimizin sabır ve gözyaşları olmasaydı; bugün ülkemizde yaşanan gelişme ve güzelliklerin hiçbiri olamazdı. Gurur abidesi olan emekli öğretmenlerimiz, sizlere şükranlarımızı arz ediyor, görevde olan öğretmenlerimiz, sizlere de çalışma azmi, sabır ve başarılar diliyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen okul aile birliğimize, fedakar öğretmenlerimiz ve ailelerine, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Karabekir Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Hakan Pala, heyecanından ötürü konuşmasını tamamlayamadı.

Karabekir Ortaokulu öğrencileri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili şiirler okundu, bir video gösterisi sunumu yapıldı.

Öğrenciler tarafından bir oratoryo ve tiyatro gösterisi de sahnelenirken okul korosu tarafından şarkılar seslendirildi. Öğretmenlerine çiçekler veren öğrenciler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü doyasıya kutladılar.

Bu arada Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy, salondaki tüm öğretmenlerin yanı sıra emekli öğretmenlerden Kemal Karabulut, Selma Yavuz ve İhsan Polat'a birer karanfil takdim ederken öğrencilerde verdikleri çiçeklerle öğretmenlerinin bu mutlu gününe ortak oldular. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabekir Ortaokulundan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement