Kar Yağışı Etkisini Artırdı, İstanbullu Yolda Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Etkisini Artırdı, İstanbullu Yolda Kaldı

İstanbul'da kar etkisini artırdı. Trafiğe çıkan sürücüler yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kalırken deniz seferleri de iptal edildi. THY de 200'ü aşkın seferini iptal etti.

31.12.2015 07:58  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gece etkisini artıran kar yağışı sabah saatlerinde de tüm hızıyla sürüyor. Megakentte göz gözü görmüyor. Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından, bugün ve yarın planlanan 200'ü aşkın sefer, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz ulaşımında da bazı seferler iptal edildi. Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

Yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda aksamalar meydana gelirken sürücülerin zor anlar yaşadığı görüldü. Kara hazırlıksız yakalanarak ilerlemekte güçlük çeken sürücüler araçlarına zincir taktı. Şişli, Piyalepaşa Bulvarını kullanan sürücüler ise yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalırken ters yönlere girerek yollarına devam etti.

"1 SAATTİR YOLDAYIM, 2 KM GİDEBİLDİM"

Sürücülerin zincirsiz yola çıktıkları ifade eden bir vatandaş, "Küçük taksiler gidemedikleri halde yollara çıkıyorlar ve engel teşkil ediyorlar. Hiçbirinde zincir yok. Yaklaşık 1 saattir yoldayım ve 2 kilometrelik bir mesafe gidebildim. Yolda kaldım. Ana arterlerin açık olması gerekiyor ama şu an için açık değil" ifadelerini kullandı.

TEM'DE KOCAELİ-İSTANBUL KARAYOLU KAPANDI

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

KAR YAĞIŞI GÜN BOYU SÜRECEK

İstanbul genelinde etkili olan kar yağışının gün boyu süreceği belirtildi.

DENİZ SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO)'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada iptal edildiği belirtilen seferler:

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı- Kadıköy Deniz Otobüsü
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot

BUDO'nun iptal seferleri:

10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)

200'Ü AŞKIN UÇAK SEFERİ İPTAL

Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın, İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından planlanan bazı seferlerini iptal etti.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki havalimanından, bugün ve yarın, iç ve dış hatta planlanan 200'ü aşkın sefer, "meteorolojik beklenti sebebiyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda" yapılamayacak. Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

ARTARAK SÜRECEK

Kar yağışı ve soğuk, Van, Sivas ve Tokat'ta da etkili oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı dünden itibaren etkili olmaya başladı.Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santime ulaştı. Karayolları ekipleri, özellikle Bolu Dağı Tüneli'nin çıkış noktalarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

CUMARTESİ GÜNÜNÜ KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporunda; kar yağışının İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmini yapıldı.

30 CM'İ BULABİLİR

Uzmanlar kar yağışının özellikle 31 Aralık perşembe ve 1 Ocak cuma akşamına kadar süreceğini söylediler. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 cm'ye ulaşırken, Beylikdüzü, Çatalca, Terkos, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı tahmininde bulundular. Cuma akşamı sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar; Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini belirttiler.

BU İLLER İÇİN UYARI GELDİ

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğleden sonra Elazığ ve Malatya'da orta kuvvette, Adıyaman'da ise hafif kar yağışı bekleniyor. Bingöl ve Tunceli'de bugün orta kuvvette görülecek kar yağışının, cuma gününe kadar etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Yağışlardan dolayı hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6-12 derece azalacağı değerlendiriliyor.

Bu arada, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BALIKESİR, ÇANAKKALE...

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güney Marmara ve Kıyı Ege'de, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkili olmasının beklendiği bildirildi. Soğukların Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa'da kendisini yoğun hissettireceği belirtilen açıklamada, 5 ilde sıcaklıkların 10-12 derece düşeceği kaydedildi.

İZMİR İÇİN KAR UYARISI GELDİ

Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli kar yağışının etkili olacağı vurgulanan açıklamada, bugün için şu ifadelere yer verildi: "Balıkesir merkez ve ilçeleri ile Çanakale'nin doğusunda kuvvetli olmak üzere Manisa ve İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde kar yağışı beklenmektedir. İzmir merkezinde de kuzey ile yüksek kesimlerde hafif kar yağışı tahmin edilmektedir. Güney Marmara ile kıyı Ege'de, bugün ve yarın rüzgarın kuvvetli poyraz ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor." Bu illerde hafta sonuna kadar etkili olacak soğuk havanın etkisiyle kuvvetli buzlanma ile don görüleceği bildirilen açıklamada, bu durumlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Yılbaşı gecesi ile sonrasında İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de zirai donun etkisini göstereceğine işaret edilen açıklamada, bölgede seracılık faaliyetinde bulunan üreticilerin bu duruma karşı hazırlıklı olması gerektiği belirtildi.

Kar Yağışı Etkisini Artırdı, İstanbullu Yolda Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Etkisini Artırdı, İstanbullu Yolda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Dicle: Trafik anında kar yagarsa kar kureme aracı nasıl yolları nasıl temizliycek..Millet beyin terk biraz düşünün belediye calismiyomusmustamusmus. 3 8 Yanıtla
  • Kardan adam: sakamisiniz yahu 2 karış kar yagiyor, haberlere bakanda kar fırtınası var, kar yüksekliğinde 2 mt zanneder. 9 0 Yanıtla
  • vatandas: kışın erkez kar lastiği takmış olsa bu yolda kalmalar yasanmiyacak kar lastiği takmayan araçlar kaldigi için kar lastiği takan vatandaşta mahdur oluyor . 8 1 Yanıtla
  • İhsan: hizmet sıfır değil ipini koparan istanbula gitmesin kardeşim 20 milyona sürekli kaliteli hizmet kolay mı sanıyorsun. türlü türlü dertlerle uğraşırken birde. 5 0 Yanıtla
  • yilmaz: bende istanbulda ikamet ediyom gayet iyi hizmet var işiniz muhalefet olmakmi. geceden kar arabaları yolda tuzlama yapiyo nankorsunuz 1 4 Yanıtla
  • Erkes kar lastiği taksin trafik yaşanmasında. : metoroloji kaç Günden beri uyarıyor neden önlem almiyosunuz kar lastiği takmiyosunuz bide trafiğe cikiyosunuz kar lastiği takmayan vatandaşlar karda icolmazsa trafiğe çıkıp ta kar lastiği takan vatandaslarida mahdur etmeyin kendi canınızı dusunmuyosaniz karşı tarafı ve yayaları dusunun kar lastiği takmayan araç karda yürümez kayar .............görürsünüz. 5 0 Yanıtla
  • Vatansever25: E müstehak.. Allah göz vermiş akıl vermiş , ne diye çıkarsın yola be adam bu halde.. Otobas, minibas, metrobas yok mu .. 4 0 Yanıtla
  • yazık : kar lastiğine para vermek istemeyen kendisini uyanık zanneden enayiler kalıyorlar yollarda olan diğer vatandaşlara oluyor. 3 0 Yanıtla Vatandaş Kemal: 500 TRY kış lastığine ver sıkıntı çekme çektirme yol maduru uyanık seni kaça mal oldu yoda kalman 650 TRY o halde 150 TRY zarardasın 1 1
  • Mağdur : Az bir kar yağışını bile büyük felaket olarak adlandırdığımız için insanlar artık gerçek felaket ne zaman gelecek tahmin edemiyorlar. Medya dikkatli olmalı. Çok okunsun diye saçma başlık ve içerikler oluyor. Basın görevini düzgün yapsa (doğru haberi en hızlı şekilde vatandaşa ulaştırmak) böyle olmazdı. Yazık ettiniz ülkeme. 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement