Türkiye'nin En Soğuk Kenti Eksi 20 İle Ardahan - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Soğuk Kenti Eksi 20 İle Ardahan

Türkiye\'nin En Soğuk Kenti Eksi 20 İle Ardahan

Doğu illerinde etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken, en düşük sıcaklık eksi 20 ile Ardahan'da ölçüldü.

08.01.2015 12:38  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi etkisi altına alan karakış Doğu'da da etkisini sürdürüyor. Bölgede ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanırken, 2 bine yakın köy yolunun merkezlerle bağlantısı hala sağlanamadı. Gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'da sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Bölgeyi 3 gündür etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, şiddetini artırarak devam ediyor. Kar yağışının aralıklarla sürdüğü Erzurum'da, Valilik Kriz Merkezi son 48 saat içerisinde Çat, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Hınıs ilçelerine bağlı yolu kapalı köylerden 7 doğum, 1 çocuk ve 17 çeşitli hastalıkları bulunan toplam 25 kişinin, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldığını bildirdi. Yapılan ihbarlar sonucu 16 hasta karüstü araçlarla, 9 hasta ise köy yolunun açılması ile evlerinden alınarak en yakın sağlık kuruluşuna kaldırıldı.

EKİPLER SÜREKLİ ÇABALIYOR

7 Ocak Çarşamba günü yollarda mahsur kalan muhtelif 38 araç ile içinde bulunan 280 yolcu Karayolları, köy yollarında ise Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.
Fırtına nedeniyle çatıları uçan binalarda hasar tespit çalışmaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce görevlendirilen 27 personel ile yapıldı. Enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar ARAS EDAŞ A.Ş. ekiplerinin yoğun çalışmaları giderildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilçe ile bağlantısı kesilen 2 bine yakın köyü yolunun ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

EN DÜŞÜK SICAKLIK ARDAHAN'DA

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetilileri hava sıcaklıklarında 4- 8 derecelik düşüş olduğunu bildirdi. Gecenin en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20, Kars'ta 15, Erzurum'da 14, Erzincan'da 12, Iğdır'da 9, Muş'ta 3 dereceyi buldu.

Kar kalınlıkları Erzurum'un Palandöken'de 85 ve Konaklı Kayak Merkezinde 83, Sarıkamış Cıbıl Tepe Kayak Merkezinde 56, Erzincan Ergan Kayak Merkezinde 40 santim oldu. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Erzincan ve Ardahan'da 24, Erzurum'da 22, Ağrı'da 20, Muş'ta 13, Kars'ta 6 ve Iğdır'da 1 santim olarak ölçüldü.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'un il merkez ve Varto ilçesinde okulların bugün tatil edildi. Eğitim ve öğretime 9 Ocak günü devam edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Soğuk Kenti Eksi 20 İle Ardahan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tr: ODA NEYKİ ERZURUMDA -35 LERİ GÖRDÜK ASKERLİĞİİMİZDE -20 NEYMİŞ 19 4 Yanıtla
  • mardinli: izmir iyidir iyi 1 0 Yanıtla
  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement