Kantincilerden, Milli Eğitim Müdürü Akpınar'a Tebrik Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Kantincilerden, Milli Eğitim Müdürü Akpınar'a Tebrik Ziyareti

Kantincilerden, Milli Eğitim Müdürü Akpınar\'a Tebrik Ziyareti

Adana Kantinciler ve Unlu Mamülcüler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, Sivas’tan Adana’ya atanan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a makamında ziyaret ederek, “Hoşgeldiniz”dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Oda Başkanı Ahmet Tunç, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın da selamını ileterek, yeni görevinde başarılar diledi.

13.08.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Kantinciler ve Unlu Mamülcüler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, Sivas'tan Adana'ya atanan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a makamında ziyaret ederek, "Hoşgeldiniz"dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Oda Başkanı Ahmet Tunç, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ın da selamını ileterek, yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Tunç, Adana'da hizmet veren kayıtlı kantinci esnafının, okul kantinlerinde çocukların sağlığını herşeyden önde tutarak, özellikle fast food, cips ve kola türü gazlı içeceklerin satılmaması konusunda hassas davrandıklarını ifade ederek, "Bizim için çocuklarımızın sağlığı herşeyden daha önde gelir. Bu konuda esnaflarımız son derece duyarlıdır. Zaten, bu konuda kantinleri sağlık müdürlüğümüz ile birlikte denetleme konusunda yetkimiz de var. Bu konuda, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürlüğü Yetkilileri ile sağlıklı ve dengeli beslenme hususunda istişarede bulunarak, sonuçlarını da esnafımıza yansıtacağız. Bu hususlarda, geçmişte olduğu gibi bugün de esnafımızı bilgilendiriyor, bilinçlendiriyoruz. Zararlı Food Fast ve cips gibi zararlı yiyecekler ile kola gibi gazlı içecekler yerine, sebze - meyve ağırlıklı doğal gıda satışına önem veriyoruz. Sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz. Bu proje, önceki dönem Milli Eğitim Müdürümüzden destek aldı. Yeni dönemde sizden de bu konuda destek istiyoruz"dedi.

Tunç, okul kantin ihalelerindeki yüksek rakamlar nedeniyle, esnafının sıkıntı yaşadığını, hizmetin kalitesinin düşmemesi için, kiraların makul seviyelerde tutulması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar da, kendisinin İstanbul'da değişik okullarda müdürlük yaparak sahadan yetişmiş olarak bugünlere geldiğini, bu göreve gelen kadar her kademede çalıştığını ve süreçleri yaşayarak geldiğini ifade ederken, "Eğitim ve öğretim okullarında en çok ilgilendiğim iki konu öğrenci servisleri ve kantinlerdir. Bugüne kadar yaptığım her toplantıda bu konuları gündeme aldım. Orada da verdiğimiz talimat, kantinleri kurallarına uygun işletmek, eğitim - öğretimin bir süreci görmek, çocukla yüz yüze gelen kişi, kurum ve mekanların, eğitimin bir parçası olarak görülmesidir. Eğitim ve öğrencilerimizin lehine olabilecek her türlü uygulamaya da destek veririz"diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kantincilerden, Milli Eğitim Müdürü Akpınar'a Tebrik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement