Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'Yaşatır'ı Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'Yaşatır'ı Eskişehir'de

Kansersiz Yaşam Derneği\'nin \'Yaşatır\'ı Eskişehir\'de

Kansersiz Yaşam Derneği’nin, kanser hastalığına karşı halkı bilinçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak adına gezici eğitim aracı ’YaşaTIR’la başlattığı yurt gezileri sürüyor.

25.11.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kansersiz Yaşam Derneği'nin, kanser hastalığına karşı halkı bilinçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak adına gezici eğitim aracı 'YaşaTIR'la başlattığı yurt gezileri sürüyor. Kansere karşı verdiği mücadele ile kanser hastalarının umudu olan Dida Kaymaz'ın kurduğu derneğin eğitim TIR'ı 'YaşaTIR', 6 ili kapsayan yurt gezisinin ikinci durağı olan Eskişehir'de halkla buluştu.

Doktorların 6 aylık ömür biçmelerine rağmen azmi ve yaşam enerjisiyle kanseri yenen Dida Kaymaz tarafından kurulan Kanserle Yaşam Derneği, Cigna Finans'ın katkılarıyla çalışma başlattı. Çalışmalarını tüm Türkiye'ye ulaştırmak için 'YaşaTIR' projesini hayata geçiren Kansersiz Yaşam Derneği, mobil seminerler verdiği, özel tasarlanmış TIR'ı 'YaşaTIR' ile halkın, hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri 'hayat kurtaracak' bilgilere sahip olmasını sağlamak için çıktığı yolda, ikinci durağı olan Eskişehir'de konuşlandı.

ESKİŞEHİR'DEKİ KURULUŞLAR DESTEK VERDİ

YaşaTIR'ın Odunpazarı Hicri Sezen Parkı'nda gerçekleşen ve Odunpazarı Belediyesi, Yazılıkaya Rotary Kulübü, Türk Kadınlar Birliği Eskişehir Şubesi ile Pembe İzler Derneği'nin de destek verdiği etkinliği Eskişehirliler'den büyük ilgi gördü. Etkinlikte, Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nden Doç. Dr. A. Cantuğ Çalışkan, Doç. Dr. Hasan Üstün, Dr. İhsan Oruk ve Yelda Uçtu Öğe, medikal onkoloji, meme sağlığı, kanser ve psikoloji ile jinekolojik onkoloji konularında eğitim verdi. Etkinliğe katılan Nilgün Bodur da dinleyenler ile sağlıklı yaşam, kişisel bakım ve güzellik üzerine sohbet etti.

YaşaTIR'ın Eskişehir'deki etkinliğine, yakalandığı mide, kolon, akciğer, karaciğer ve beyin bölgesinde baş gösteren hastalık nedeniyle doktorların "6 aylık ömrünüz var" diyerek yaşam şansı tanımadığı Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz da katıldı. Kaymaz, Eskişehirlilerle yaptığı sohbette, kansere karşı verdiği mücadelesini anlattı. Kaymaz, yaşadıklarından yola çıkarak edindiği bilgi ve deneyimlerini de Eskişehirlilerle paylaştı. Kaymaz, etkinliğe katılım gösteren uzmanlar ve Eskişehirlilerle birlikte "Kansere İnat Yaşasın Hayat" sloganının tekrarladı.

200 BİNE YAKIN HAYATA DOKUNDULAR

Kanser hakkında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak, kanser hastası kişilere ve ailelere destek vermek için kurulan Kansersiz Yaşam Derneği 2010 yılından bugüne kadar 193 bin kişinin hayatına dokunmayı başardı.

Kansersiz Yaşam Derneğinin, mobil seminerler verdiği özel tasarlanmış TIR'ı YaşaTIR, halkın, hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri "hayat kurtaracak" bilgilere sahip olmasını sağlamak adına başlattığı yurt gezisini devam ettirecek.

YaşaTIR, Bursa ve Eskişehir etkinliklerinden sonra, Ankara, Adana, Antalya'da ve İzmir'de halkla birlikte "Kansere İnat Yaşasın Hayat" diyecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'Yaşatır'ı Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement