Kanserli Bölümünü Aldıkları Akciğeri Diktiler - Son Dakika
Güncel

Kanserli Bölümünü Aldıkları Akciğeri Diktiler

Burdur'da ameliyatla kanserli bölümü alınarak akciğeri dikilen hasta, sağlığına kavuştu.

11.11.2014 13:58  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da kanserli bölümü alınarak akciğeri dikilen hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Burdur'da yaşayan 75 yaşındaki Şeref Taşlıoğlu, "ağızdan kan gelmesi" şikayetiyle yaklaşık 15 gün önce Burdur Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede bronkoskopi yöntemiyle yapılan tetkiklerde "akciğer kanseri" tanısı konulan hasta, yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Oktay Aslaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaya akciğer kanseri teşhisi konulduktan sonra ameliyat edilebilme değerleri ve solunum rezervlerinin düşük olduğunu gördüklerini söyledi.

Yaklaşık 1 hafta süren ilaç tedavisi ile hastanın solunum rezervlerinin hemen hemen normale geldiğini anlatan Aslaner, daha sonra başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ameliyatta hastanın alt lobunu çıkardıklarını belirten Aslaner, şu bilgileri verdi:

"Akciğer kanseri, akciğerin ana atardamarını ve orta lob bronşunu tutmuştu. O kısmını kanser kısmına dokunmadan kesip çıkarttık. Sonrasında akciğerin ana atardamarını ve bronşunu, üst lob bronşuna diktik. Bu şekilde diğer akciğer kısımlarını da hastaya kazandırmış olduk. Yaklaşık 5 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından hastayı servise aldık. Bu hafta içerisinde taburcu etmeyi planlıyoruz."

Aslaner, hastanın solunum rezervlerinin düşük olmasının kendilerini zorladığını ifade etti.

Normalde kanserinin bulunduğu bölgenin, hastanın sağ akciğerinin tamamının alınmasını gerektiren bir noktada olduğuna işaret eden Aslaner, "Fakat tamamını aldığımızda hasta kalan sol akciğeri ile yaşamını devam ettiremeyecekti. Bu nedenle ameliyatta üst ve orta lobunu tekrar kazandırmak için akciğerin ana atardamarını ve orta lob bronşunun bir kısmını çıkardık. O kısımları kesip aldık" dedi.

Hastanenin kalp ve damar cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ulaş Sağlam ise ameliyatın göğüs cerrahisi açısından önemli olduğunu söyledi.

Öncelikle Burdur Devlet Hastanesi koşullarında ameliyatın yapılıp yapılamayacağını değerlendirdiklerini, fizik tedavi, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve servisleri hazırladıklarını anlatan Sağlam, "Ameliyat olduktan sonra hastanın gerek fizik, gerek medikal tedavisi, gerek yoğun bakım takipleri çok ciddi şekilde ele alındı. Hasta 5 günlük takipten sonra servise çıkarıldı. Böyle önemli bir ameliyat Burdur'da ilk kez gerçekleştirildi" diye konuştu.

Şeref Taşlıoğlu ise ameliyatının başarılı geçtiğini, sağlık durumunun eskiye göre daha iyi olduğunu kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanserli Bölümünü Aldıkları Akciğeri Diktiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement