Kanseri Yenen Mehmet Keseratar Yeniden Parkede - Son Dakika
Spor

Kanseri Yenen Mehmet Keseratar Yeniden Parkede

Kanseri Yenen Mehmet Keseratar Yeniden Parkede

Sezon başı kötü haberle sarsılan FIBA Hakemi Mehmet Keseratar, mucizevi şekilde 2. yarıya yetişti.

24.01.2015 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

‘Kanseri ilk duyduğumda aklıma 7 yaşındaki kızımın geleceği geldi...’ diye söze başladı Mehmet Keseratar...

Ağustos ayında yakalandığı amansız hastalığı 5 ayda mağlup ederek geçtiğimiz hafta parkelere dönen FIBA Kokartlı Hakem Mehmet Keseratar, ‘Beni hayata bağlayan eşimin desteği ve kızımın geleceğinin kaygısı oldu.. Kendime söz verdim. Ocakta hayata ve parkelere dönecektim.. Bu sözümü tuttum. Onları arkamda bırakamazdım” dedi.

Testis kanserini telefonuna gelen sms sonrası başvurduğu check-up’ta öğrenen Mehmet Keseratar, hayatının en zor dönemini, 26 yıl boyunca düdük çaldığı parkede bu kez sivil kıyafetlerle anlattı...

"Kendimi en kötüye hazırladım"

Hastalığı birden bire teşhis konularak öğrenmedim. Telefonuma gelen SMS sonrası başvurduğum bir check-up sırasında tesadüfen lenf modundaki büyümeye rastladılar. Testis tümörünün bulunduğu lobun şişmesine adım adım tanık oldum Tümörü eşimle ilk öğrendiğimizde moralimiz çok bozuldu... Hastalık konusunda çok fikri olmadığı zaman insan moralman yıkılıyor. Kendimizi en kötüye hazırladık ama daha sonra güzel gelişmeler oldu. Konulan erken teşhisle birlikte, kanser türünden dolayı ilaç tedavisine yüzde 80-90’a varan iyileşme oranını duymak bizi biraz olsun rahatlattı.

"Şimdi anlatması kolay"

Ağustosun başında check-up oldu, araştırma ve tetkikler ise bir ay sürdü daha sonra operasyonlar, biyopsiler… Bunun ardından ekim ayında başlayan 7-8 haftalık dönemde ilaç tedavisi yani kemoterapi gördüm. Bu hastalığın en kötü tafafı buydu. İlaçların vücuda etkisi, yorgunluk, mide bulantısı, birşeyler yiyip içememe gibi bir çok yan etki oldu. İlaç tedavisinin etkileri bir anda kesilmiyor. Gördüğün gibi saçlar daha yeni yeni çıkıyor. Şimdi anlatması kolay ama o dönem ilaç tedavisi bitmek bilmedi.

Hastalığı atlattıktan sonra hayata bakışınız parkeye nasıl yansır?

Hakikakaten dünya bakışınız değişiyor. Ben hastalık yaşadığım süre boyunca hep Allah’a şükrettim. Bana yeniden doğma imkanı verdi. Yani bu şansı çok kişi yakalayamıyor. Yeniden doğdum. Bana ikinci bir hayat verildi, ilkini kaybettim ama ikincisi benim elimde ve bunun değerini çok iyi anlıyorsunuz. Zamanınız, yediğiniz, içtiğiniz kısaca yaşadığınız her şeyi ve sevginin anlamını daha iyi anlıyorsunuz. Kemoterapideyken rahat yemek yeme isteğini, çayı bile özlüyorsunuz. Çok şükür şimdi rahatım. Hayata bu pozitif bakış parkeye de yansıyacak. 1989’da başladığım kariyerimde 91-92 sezonundan bayana 1. Lig’deyim. Beni bilirler sahada sert değilim. Zaten pek teknik faul çalan bir hakem de değildim; ama artık daha da az çalacağım sanırım...

Bu süreçte hayata bağlayan neydi?

Beni hayatta tutan ailemdi. İlk 7 yaşındaki kızım geldi aklıma.. Onun geleceğini düşündüm, bensiz ne yapar, ona ne olur… Tedavinin başında bir şey bilmiyorsunuz, önce çocuğum sonra eşim geldi aklıma, ardından da annem ile babam.. Beni hayata onlar bağladı. Aileden daha önemli bir şey yok aslında insanı hayata bağlayan.. Ben ve ailem hayatımızdaki en kötü günlerimizi geçirdik. En büyük destekçim eşimdi.. Kızıma yansıtmadım hastalığımı. Kanseri k’si geçmedi aramızda. Ama bendeki bitkinlik nedeniyle hasta olduğumun farkındaydı. Sürekli hastaneye gidip, 4-5 gün kalıyordum. Dönüşümde evde bitkin yatıyordum. Yaşından olgun benim kızım hastalığımın farkına varsa da bize hiç hissettirmedi.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Kanseri Yenen Mehmet Keseratar Yeniden Parkede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • EMİN ÖZDAŞ: ALLAHIM BİR DAHA YAŞATMASIN ÇOK ŞÜKÜR SOYADINA YAKIŞANI YAPTIN KESİP ATTIN . . . 0 0 Yanıtla
  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor
    15:13 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin bahar dönemi kayıtları 30 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta kurslar düzenlenecek ve kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr adresinden yapılacak.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu
    15:12 Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Dallı, sporculara başarı dileklerinde bulunarak, bayrağımızı dalgalandıran sporcularımıza teşekkür etti ve sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diledi.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu
    14:47 A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu

    A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta İsviçre ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. İlk maçlarını 5 Nisan'da İsviçre ile deplasmanda oynayacak olan milli takım, ikinci maçını ise 9 Nisan'da Macaristan ile Pendik Stadı'nda oynayacak. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda birçok futbolcu yer alıyor.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'
    14:36 Carlos Vinicius: 'Galatasaray'ın aile ortamıyla şampiyon olacağız'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, taraftarlarla güzel ilişki kurduklarını ve takım arkadaşlarının yardımlarının başarıya ulaşmalarını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, teknik direktör Okan Buruk'un liderliğinde şampiyon olabileceklerine inandığını ifade etti.

  • A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maç Kadrosu Belli Oldu
    14:35 A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu Maç Kadrosu Belli Oldu

    Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Kadın Buz Hokeyi Takımı'nın Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu maçlarının kadrosu belirlendi. Maçlar, 1-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirilecek. Kadroda toplam 22 oyuncu yer alacak.

  • Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı
    14:32 Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı

    2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin kent genelinde 14 spor tesisinde, 14 farklı branşta spor tutkunlarına yönelik spor okullarının 2'nci Bahar Dönemi kayıtları başladı.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor
    14:27 Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yarı final 1.maçında Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım Süper Lig yolundaki bu engeli de aşmak istiyor.


Advertisement