Kanser Olan Arkadaşlarına Destek İçin Saçlarını Kestirdiler - Son Dakika
Güncel

Kanser Olan Arkadaşlarına Destek İçin Saçlarını Kestirdiler

Melbourne'da yaşayan beş Türk kadın, göğüs kanserine yakalanan arkadaşlarına destek olmak için düzenledikleri gecede saçlarını kestirdi.

19.11.2014 14:23  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan beş Türk kadın, göğüs kanserine yakalanan arkadaşlarına destek olmak için düzenledikleri gecede saçlarını kestirdi.

Avustralya'da Türklere ait tek yaşlılar evi olan Osmanlı Köyü Yaşlılar Evi'nin Müdürü Asuman Kaçar, çalışanlarından Ayşe Çaprak ve Zuhal Bayrak'la yaşlılar evinin eski personeli Hatice Bayrak, göğüs kanserine yakalanan arkadaşları Berra Gündüz ve Ümran Saha'ya destek olmak için Degani Restoran'da gece düzenledi.

Dört kadın, arkadaşlarının da yardımı ile restoranı göğüs kanseriyle mücadelenin sembol rengi olan pembeyle donattı.

Geceye katılan, çoğunluğu kadın yaklaşık 200 davetli de pembe şapka, peruk, başörtüsü, atkı ve şalın yanı sıra pembe tonlarından oluşan elbiseler giyerek geceye destek verdi.

Göğüs kanserini yenenlerin yaşadıkları süreçleri anlattığı gecede, kanser vakfına bağışlanmak üzere 7 bin dolar toplandı.

Gecede, dört arkadaşın gösterdiği destekten etkilenen yaşlılar evi sakinlerinden Demir Ilgın da saçlarını kestirerek kanser hastası arkadaşlarına destek verdi.

Programın sonuna doğru, beş kadın alkışlar arasında berber koltuğuna oturdu.

Saçları kesilirken el ele tutuşan kadınlardan Ayşe Çaprak, duygularını "Kendimi çok iyi hissediyorum, kendimle gurur duyuyorum. Başka diyecek bir şey yok, arkadaşlarımı seviyorum, onlar için yaptım" sözleriyle dile getirdi.

Zuhal Bayrak ise "Onların saçları ile bizimkiler de uzayacaklar. Onlara birazcık destek olduysak ne mutlu bize" diye konuştu.

Müdire Asuman Kaçar da her şeyi arkadaşları Gündüz ve Saha'ya destek vermek için yaptıklarını belirterek, geceye katılan herkese teşekkür etti.

Arkadaşlarından gördüğü ilgi ve destek karşısında duygularını gizleyemeyen Gündüz ise "Arkadaşlar çok sağ olsunlar, kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bizim için yapılan bu fedakarlıklardan çok memnun olduk, çok sevindik" şeklinde konuştu. Ümran Saha ise duygularını "Diyecek bir şey bulamıyorum, kendimi çok şanslı hissediyorum" ifadeleriyle özetledi.

Avustralya Kanser Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalara göre, kadınlar arasında görülen kanser vakalarında başı göğüs kanseri çekiyor. Kanser Avustralya tarafından 2010'da yapılan araştırmaya göreyse, göğüs kanseri vakaları yüzde 52,5 ile en çok 50-69 yaşlarındaki kadınlarda görülüyor. 2014 sonuna kadar Avustralya'da 15 bin 270 kadının göğüs kanserine yakalanacağı tahmin ediliyor. - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanser Olan Arkadaşlarına Destek İçin Saçlarını Kestirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement