Kanser Hastasının Yardımına Off-road Ekibi Koştu - Son Dakika
Yerel

Kanser Hastasının Yardımına Off-road Ekibi Koştu

Rize'nin Güneysu ilçesinde yolların kar nedeniyle kapanması üzerine hastaneye gidemeyen bir kişi, ilçede faaliyet gösteren off road ekibi tarafından arazi araçlarıyla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

09.01.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneysu ilçesinde yolların kar nedeniyle kapanması üzerine hastaneye gidemeyen bir kişi, ilçede faaliyet gösteren off-road ekibi tarafından arazi araçlarıyla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı

İlçenin Bulutlu Mahallesi'nde yaşayan 49 yaşındaki kanser hastası Yaşar Kara, yoğun kar yağışı nedeniyle yollarının kapanmasıyla tedavisi için Güneysu Tenzile Erdoğan Devlet Hastanesine gidemedi.

Kara ve yakınlarının, 112 Acil Servisi arayarak yardım istemesi üzerine bölgeye, arazi şartlarına uygun aracı bulunan Rize Arama Kurtarma Ekibi bünyesindeki off-road ekibi gönderildi.

Kara'nın evine gitmek için yola çıkan ekip, bölgedeki yoğun kar yağışının sürmesi ve yoldaki buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrilme tehlikesi yaşayan ekibi taşıyan araç, vatandaşların yardımıyla çekildi.

Daha sonra Kara'nın evine giden ekipler, Güneysu Tenzile Erdoğan Devlet Hastanesi'ne götürdüğü hastayı tedavisinin ardından tekrar evine bıraktı.

"Araçlarımızı vatandaşlarımıza hizmet yolunda kullanıyoruz"

Yaşar Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımına gelen ekiplere teşekkür ederek, "Sağolsun bize ulaştılar ve yardımcı oldular. Bize ulaşmak isterken de ölümden döndüler. Allah'a şükürler olsun ki yara almadan kurtardılar. Allah devletimizden ve bize hizmet eden insanlardan razı olsun" dedi.

Ekipte görevli İsmail Yıldız da İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını belirterek, "Kar yağışının başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Off-road araçlarımızı vatandaşlarımıza hizmet yolunda kullanıyoruz" diye konuştu.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ise kar yağışı nedeniyle tüm birimlerinin gece gündüz çalıştığını söyledi.

Yardım talebinin çok olması nedeniyle Valilik koordinasyonunda Orman ve Su İşleri, Afet ve Acil Durum, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlükleri hizmetindeki arazi tipi araçları da Sağlık Müdürlüğü bünyesine aldıklarını ifade eden Tepe, "Şüphe yok ki bu hususta en takdire şayan davranışı arazi tipi aracı olan vatandaşlarımızdan gördük. Bizlere başvurarak araçlarını tamamen gönüllük esasına göre hastalar için seferber etmek istediler"  şeklinde konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Hastasının Yardımına Off-road Ekibi Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement