Kanlı Saldırı Türkiye'nin Dört Bir Yanında Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kanlı Saldırı Türkiye'nin Dört Bir Yanında Protesto Edildi

Ankara'da 95 vatandaşın yaşamını yitirdiği 246 kişinin yaralandığı kanlı saldırı birçok ilde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

10.10.2015 22:06  Güncelleme: 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da Barış Mitingi öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı birçok kentte binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

İşte kanlı katliamın lanetlendiği iller:

İstanbul

İstanbul'da saldırının ardından Galatasaray meydanında Kongra Jınên Azad/Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA) çağrısıyla oturma eylemi başladı. Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın da eylemine destek verenler, hükümeti protesto etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istedi.

Saat 18.00 civarında Tünel'de toplanan kitle Galatasaray meydanına doğru "Katiller tanıyoruz" pankartıyla yürüyüşe geçti.

Galatasaray Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından yapılan açıklamayla eylem sona erdi.

Diyarbakır

HDP ve DBP il örgütleri ile KESK Diyarbakır Şubeler Platformu öncülüğünde saldırı protesto edildi. Çok sayıda yurttaş AZC Plaza önüne bir araya gelirken, Sur ilçesine yönelik saldırıya karşı Dağkapı Meydanı'nda bekleyen kitle de eyleme katıldı.

Eylemde açıklama yapan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Ramazan Kaval, Türkiye'nin başkentinde barışın bombalanmasına Kürdistan'ın başkentinden barış ile karşılık verdiklerini ifade etti.

Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arin Zümrüt Karakoyun da, "Ankara'da yaşanan katliamın Saray ve AKP iktidarının söylemleri ve icraatları sonucu ortaya çıktığını" ifade etti.

HDP İl Eşbaşkanı Ömer Önen, katliamlara sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Nasıl ki Kobanê'de IŞİD çetelerine karşı mücadele ettik, Amed, Pirsus ve Ankara'da halkların kardeşliğine saldıranlara karşı aynı mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Ankara

Ankara'da ise kitleye polis saldırdı. Polisin, Ankara Konur Sokak'ta protestoya müdahalesi sırasında gözaltına alınanlar oldu.

Mardin

Mardin'de HDP ve DBP'nin çağrısıyla oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

Batman

HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Kadir Tunç basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

Milletvekilleri kortej önünde yürüdükleri sırada polis kiteleye tazyikli su ve TOMA'larla saldırdı.

Urfa

HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı protesto gösterisi düzenledi.

Platformun saldırıyı kınayan açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

Manisa

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu, saldırıyı yürüyüşle protesto etti.

Eğitim Sen Manisa Şubesi önünde bir araya gelenler "Katliamları lanetliyoruz, katiler değil barış kazanacak" pankartı açarak Manolya Meydanına doğru yürüyüşe geçti.

CHP ve HDP Manisa milletvekili adaylarının da katıldığı yürüyüşte, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Susmayacağız, direneceğiz faşizme boyun eğmeyeceğiz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Platform adına yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.

Adana

Adana'da saldırıyı protesto etmek amacıyla İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Buradan Atatürk Parkı'na yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi.

Bunun üzerine kitle "Katil hırsız Erdoğan" ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Mungan, Türkiye topraklarının kana doymadığını, barış isteyenlerin katliamlara maruz bırakıldığını söyledi.

Ankara'da barış sloganlarına karşı katliam girişiminin yapıldığını belirten Mungan, "Hiç kimse Türkiye halklarını bu bomba ve katliamlarla yıldıramaz. Her şeye rağmen yine de barış diyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine kitle oturma eyleminin ardından eylemi sonlandırdı.

Aydın

Aydın'da emek ve demokrasi güçleri, saldırıyı yürüyüşle protesto etti.

Sevgi Yolu Sokağı'nda bir araya gelenler Adnan Menderes Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe HDP Aydın Milletvekili Adayı Doğan Erbaş, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, HDP ve CHP'li yöneticiler de katıldı.

"Ankara katliamını kınıyoruz, barış şehitleri ölümsüzdür" pankartı ile "İnadına barış", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" dövizlerinin taşındığı yürüyüş Kent Meydanı'nda yapılan açıklamayla son buldu.

Kocaeli

Kocaeli'nde emek ve meslek örgütleri tarafından HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ile Fatma Kaplan Hürriyet'in katılımıyla İzmit İnsan Hakları Parkı'nda yapılan basın açıklamasıyla da protesto edildi.

Eylem, yapılan açıklamalar ve atılan sloganlarla son buldu.

Yalova

HDP Yalova İl Örgütü de Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

"Ankara katliamını kınıyoruz, inadına barış" yazılı pankartının açıldığı eyleme Eğitim Sen ve Hacı Bektaşi Vakfı da destek verdi.

Tekirdağ

Çorlu Demokrasi Güçleri ise saldırıyı yaptıkları açıklamayla protesto etti.

Açıklamada, "Kimse sorumluları başka yerde aramasın; Halkların barış; sarayın savaş dayatması ile yüreğimizi paralayan bu katliamın sorumluları iki füze attırarak savaş çıkarmayı planlayanlardır" ifadeleri kullanıldı.

Mersin

Mersin'de binlerce kişi, sabah saatlerinde Özgür Çocuk Parkı'nda toplanmaya başladı.

Mersin'de Kürtlerin yaşadığı mahallerinin tümünde esnaf kepenk kapatırken, birçok evin balkonlarında siyah bayrak asıldı.

Akşam saatlerine kadar Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan oturma eylemi yapılan açıklamayla son buldu.

Antalya

Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısı ile Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi.

"Katil AKP"ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

Açıklamayı yapan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri sözcüsü Özlem Yavuz, AK Parti ve Saray'ın iktidarda kalmak uğruna kendisinden olmayan herkese karşı topyekûn savaş açtığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından kitle, kentten Ankara'ya barış mitingine gidenleri beklemek için Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemine geçti.

Çanakkale

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla, Gestaş İskele Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, AK Parti Çanakkale il binasına yürümek istedi.

CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve HDP Çanakkale Milletvekili adaylarının da destek verdiği yürüyüş, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nde son buldu.

Muğla

Bodrum Gezi Dayanışması'nın çağrısı ile Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Ankara'daki patlamayı oturma eylemi yapıp alkışlarla protesto etti. CHP ve HDP'nin'de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve oluşumdan üyeler ile vatandaşların katıldığı protesto eylemi gerçekleşti. Gruptakiler alkışlarının ardından bir süre oturma eylemi yapıp daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kanlı Saldırı Türkiye\'nin Dört Bir Yanında Protesto Edildi

Son Dakika Güncel Kanlı Saldırı Türkiye'nin Dört Bir Yanında Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • akkkkkkkk: Katil demirtas 112 13 Yanıtla
  • Kürt Oğlu Kürt: Recep Tayyip Erdoğan'a kurban olun.. 61 36 Yanıtla
  • hggg: protesto edenlerin hepsi hain. inadina Ak Parti 66 25 Yanıtla
  • inan: Ulan ne iş be hem patlat hem yürüyüş yap.Hem suçlu hem güçlü 64 18 Yanıtla Sda_42: Aynen katılıyorum l 13 1
  • haber: hll olsun sizlere yine oyum hdp ye yine barisa olucak 53 14 Yanıtla
  • haydi hoppala: bi de bunlar icin Şanli Türk Bayragimizi 3 gun yariya indiriyoruz... 55 6 Yanıtla
  • Nerde insanlik nerde: Her haberinde polis saldirdi diyorsunuz..yaziklar olsun polis kitlelere saldirmaz 39 19 Yanıtla
  • bozavalı: Önceden şehir şehir HDP toplulukları organize etmiş, tamda bekledikleri fırsatı yakaladılar, allah hainlerin şerrinden devleti ve milleti korusun. 47 11 Yanıtla
  • Zya: Hemen de hazırlar protesto için. Ama yemezler. Oyumuz Ak Parti ye. 48 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement