İzmir'de Kanıyla Rekortmen Oldu - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kanıyla Rekortmen Oldu

İzmir\'de Kanıyla Rekortmen Oldu

İzmir'de tekne alım satımı yapan Ahmet Bahadır Alpsan, Kızılay'a yaptığı 136 ünitelik kan bağışıyla Türkiye kan ve trombosit bağış rekortmeni oldu.

14.06.2014 15:52  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de tekne alım satımı yapan Ahmet Bahadır Alpsan, Kızılay'a yaptığı 136 ünitelik kan bağışıyla Türkiye kan ve trombosit bağış rekortmeni oldu.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi tarafından 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında en fazla kan bağışında bulunanların ödüllendirilmesi amacıyla Hilton Oteli'nde bir etkinlik düzenlendi. 45 kez kan bağışında bulunan 43 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 54 kişiye altın, 25 bağışta bulunan 180 kişiye gümüş ve 10 kez bağışta bulunan 615 kişiye ise bronz madalya takdim edildi.

Törende ayrıca bugüne kadar Kızılay'a 136 ünite kan bağışlayan Alpsan, Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan tarafından ödülü verildi.

Gazetecilere açıklama yapan Alpsan, 1972 yılında annesinin rahatsızlığı sırasında kan bulmakta yaşadıkları sıkıntı nedeniyle bağış yapmanın önemini kavradığını, o dönemden sonra düzenli olarak kan bağışında bulunmaya başladığını belirtti.

Yılda 28 kez kan ve trombosit verilebildiğini, bağışta bulunmanın kendisi için bir alışkanlık haline geldiğini, çok sık bağışta bulunması nedeniyle "Baha Kaptan" olarak tanındığını Alpsan, 136 ünitelik bağışla aynı zamanda Avrupa rekortmeni de olduğunu da söyledi.

Alpsan, Türk halkının kan bağışı konusunda yeterli bilinç düzeyinde olmadığını, insanların başlarına kötü bir olay gelmeden bağışın önemini anlamadığını ifade ederek, "Tüm kan gruplarından her an kan vermeye hazır olan insanlardan oluşan bir listemiz var. İhtiyacı olan mesaj atsın" dedi.

-Ramazan için imamlardan destek istendi

Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök ise kan bağışı istatistiklerine göre ülke genelinde bağış yapan kadın oranının yüzde 11'de kaldığına işaret ederek, kadının desteklemediği hiçbir kampanyanın başarılı olamayacağına değindi.

Bölgede yürüttükleri bağış ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Gök, meslek gruplarına bakıldığında yüksek eğitimli meslek gruplarıyla doktor ve hemşireler gibi sağlıkla ilgili meslek kollarının bağış konusunda geride kaldığını, bu tabloyu değiştirmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Gök, bağışlarda imamların yaptığı yönlendirmelerin çok etkili olduğuna da dikkati çekerek, ramazan ayında kan bağışlarının düşmemesi konusunda bu yıl da onlardan destek istediklerini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kanıyla Rekortmen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement