Kangala Zincirli Eziyet Yapan Sürücü, Cezasız Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Kangala Zincirli Eziyet Yapan Sürücü, Cezasız Kalmadı

Kangala Zincirli Eziyet Yapan Sürücü, Cezasız Kalmadı

İzmir'de arkadaşından aldığı Kangal köpeğini, minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen götürmeye devam eden sürücü Akgün'e, para cezası kesildi.

15.12.2014 12:03  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, Durmuş Akgün'ün büyükbaş hayvanlarını korumak için arkadaşından aldığı Kangal çoban köpeğini, minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen sürekleyerek götürme görüntüleri, büyük tepki topladı. Görüntülerin yayınlanmasının ardından harakete geçen jandarma, savcının talimatıyla Akgün hakkında hem 'Hayvanlara eziyet' suçundan adli işlem başlattı, hem de 'Hayvanların Korunması Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası kesti. Ayrıca yaralanan Kangal köpeğin, yine veteriner bakımları da jandarma tarafından yaptırıldı.

AYAKLARI KANAYANA KADAR GÖTÜRDÜ

Güzelbahçe İlçesi'nde büyükbaş hayvan besiciliği de yapan Durmuş Akgün, onları koruması için arkadaşı Nuri Akyıldız'dan, dünyanın en zeki köpeklerinden olan Kangal cinsi çoban köpeğini aldı. Ancak Akgün, Kangal köpeği minibüse bindirmek yerine, onu akıl almaz bir yöntemle evine götürmek istedi. Köpeği, minibüsün arka tamponuna zinciriyle bağlayarak yola çıktı. Yaklaşık 3 kilometreden fazla bir mesafe minibüsün arkasından koşmak zorunda kalan köpek, yorgunluğa daha fazla dayanamayınca, durmaya çalıştı. Ancak sürücünün yoluna devam etmesi üzerine, köpeğin tırnakları ve patileri, asfalt üzerinde sürüklendiği için kanadı.

ARKADAŞINDAN KÖPEĞİ GERİ ALDI


Bu sırada yoldan geçerken olaya tanık olan Avukat Mediha Lüle de, minibüsün yolunu kesip durmasını sağladı. Ardından da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için şikayetçi olacağını söyleyip Durmuş Akgün'ün yoluna devam etmesine izin vermedi. Bunun üzerine Durmuş Akgün'ün çağırdığı köpeğin sahibi Nuri Akyıldız, olay yerine gelip Kangalı geri aldı, traktörünün römorkuna bindirerek götürdü. Arkadaşına da tepki gösteren Akyıldız, onu böyle götüreceğini bilmediğini söyledi.

CEZASIZ KALMADI

Kangal köpeğin yolda minibüs arkasında sürüklenmesi ve ardından da Avukat Mediha Lüle'nin, yaşananlara tepki gösterdiği anlar, Doğan Haber Ajansı muhabirlerince görüntülendi. Haberin görüntü ve fotoğraflarının internet haber sitelerinde ve televizyonlarda yer almasının ardından Vali Mustafa Toprak'ın talimatıyla, Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Araç plakasından kimliği belirlenen Durmuş Akgün, karakola götürüldü. Cumhuriyet savcısının talimatıyla da, 'Hayvanlara eziyet etmek' suçundan adli işlem başlatıldı.

İfadesinde köpeği minibüsüne binmek istemediği ve kendisini ısırdığı için bu yöntemle götürmek istediğini ileri süren Durmuş Akgün hakkında, hazırlanan soruşturma evrakı elden savcılığa gönderildi. Bunun yanı sıra Akgün'e, Güzelbahçe Kaymakamlığı adına jandarma tarafından yine 'Hayvanları Koruma Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası verildi. Durmuş Akgün'ün verdiği bilgi doğrultusunda da köpeğin sahibi olan Nuri Akyıldız'a ulaşan jandarma, hayvanı teslim alıp birlikte veterinere götürdü, yaralanan ayakları tedavi ettirildi.

VALİ TWITTER'DAN DUYURDU

Yaşananlara tepki gösterenlerden biri de İzmir Valisi Mustafa Toprak oldu. Talimat verip köpeğe işkence yapan kişinin cezalandırılmasını sağlayan Toprak, hem adli ve idari süreç, hem de para cezası verildiğine dair bilgiyi, fotoğraflarla kendi kişisel twitter hesabından paylaştı. Ancak Vali Mustafa Toprak'ın tweet'inde, 2 bin 500 TL idari para cezası verildiği bilgisine yer verdi. Bunun da bir yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığı, o cezanın büyükbaş hayvanlara kesim sırasında yapılan işkencelerden verildiği öğrenildi. Kangal köpek için kesilen cezanın ise, evcil hayvanlara yapılan işkence kapsamında verildiği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kangala Zincirli Eziyet Yapan Sürücü, Cezasız Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • aa: ona da aynı şekilde yapmalı bence 75 3 Yanıtla
  • Hasan Paşa: 454 TL nedir arkadaş bu adama boynundan tasmayı takıp kolu bacağı köpeğinkiyle aynı hale gelene kadar koşturacaksın arabanın arkasında. Kısasa kısas. . . 50 2 Yanıtla
  • JOJO: O KADIN AVUKAT YOLDA DURUP HADDİNİ BİLDİRDİ HER KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM O BAYANIN AMA ELLERİNDEN ÖPÜYORUM HELAL OLSUN ÖYLE KADINA HAKETMİŞTİ BU ADAM CEZAYI HABERLERDE İZLEDİM KÖPEĞİN AYAKLARI KANIYORDU ÇOK ÜZÜLDÜM :( 43 0 Yanıtla
  • HakikätGerisiHikäye: HEMDE KANGAL! DÜNYADA BU KÖPEGI ALMAK ICIN MILYONLARCA TALEP VARKEN! BIZDEKI CAHILLER GENE DEGERINI BILMEZ YOK ETMEYE CABAASINDA! ALMANYADA YAVRUSUNA 30BIN EUROYA KADAR DEGER BICILIYO 23 2 Yanıtla
  • murat: Tayyip istifa !!! Ahahhhahh :D 5 20 Yanıtla
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement