Kanadalı Model, IŞİD'le Savaşmak İçin YPG'ye Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kanadalı Model, IŞİD'le Savaşmak İçin YPG'ye Katıldı

Kanada'daki rahat hayatını bırakıp YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı mücadele eden Kanadalı model Tiger Sun, savaşta ön saflarda yer alıyor.

07.07.2015 08:36  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanadalı model Tiger Sun, IŞİD'e karşı savaşmak için, Suriye'ye giderek YPG'nin kadın kuvvetleri olarak bilinen YPJ'ye katıldı.

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE GERİ DÖNDÜ

Mail Online'ın haberine göre 'gözcü' olarak görev yapan ve sniper kullanan Sun (gerçek adını gizli tutuyor) savaşta ön saflarda savaşıyor. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Kanada'ya dönen Sun, en kısa sürede tekrar savaşmak için Suriye'ye gideceğini söylüyor.

"KÜRTLERİN TIBBİ BİLGİSİ YOK"

Kanada'daki rahat hayatını bırakıp IŞİD'e karşı savaşmaya giden Sun, savaşırken gördüklerini anlattı. Bir keresinde mayına basan küçük bir kızın civardaki Kürtlerin tıbbi bilgisi olmadığından hayatını kaybettiğine şahit olduğunu açıklayan Sun, cephede kadın ve erkek askerler arasında cinsel ilişki olabildiğini ama bunun saklı tutulduğunu söyledi.

Cephede kopmuş bir parmak gördüğünü ama çevresinde bir cesede rastlamadığını anlatan Sun, kadınların erkeklerle cephede eşit şartlarda savaştığını da söyledi.

"IŞİD'LİLERİ ÖLDÜRDÜK"

Sun röportajında "Şiddete tanık oldum, IŞİD'in masum insanların öldürdüğünü gördüm. Evet savaşın içindeydim. Onların bizi öldürmeye çalıştığını gördüm. IŞİD'lileri öldürdük, onları gördük. Hepsi bu. Aslında bu basit bir olay." ifadelerini kullandı.



Kanadalı Model, IŞİD\'le Savaşmak İçin YPG\'ye Katıldı

Son Dakika Güncel Kanadalı Model, IŞİD'le Savaşmak İçin YPG'ye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • PKKSPOR: Helal olsun Türkler utansnn 40 41 Yanıtla
  • türkmen kizi: Bozkurtlar Slogan atmayı bıraksınlar gelip turkmenlere yardım etsin 34 40 Yanıtla
  • DİYARBAKIRIM: HER BİJJİ 30 44 Yanıtla
  • sıvas: yasasın işid yasasın hılafet kahrolsun kopek kafırler 10 52 Yanıtla
  • Cok yazik: Bir Türkler anlayamadi malesef...Halbuki gönül isterdi ki Türk Kürt birlikte şekil versin şu Cografyaya... 36 22 Yanıtla
  • kürt : kürt aleyhine konuşmayın mal ordusu 20 28 Yanıtla
  • fatih karasu: ypg muslumanlarin gercek yuzudur dunyayi dinimizi sevdirecektir 14 33 Yanıtla
  • nalan: DEŞŞŞ PKK SIPA PKK DEŞŞŞ PKKLILAR 39 8 Yanıtla
  • halil: hele sana beee insanlık dersi anlayan hayvanlara 21 23 Yanıtla
  • DEVLETUL_İSLAMİ_KURDİSH: Dindar Kürtlerin, Nasıl Olup Da Marksist Bir Zihniyetin Peşine Düştüğüne Şaşmamak Mümkün Değil. Yüzde Doksanının Samimi Birer Müslüman Olduğu Bilinen Kitlenin İçinde 20-25 Milletvekili Çıkaracak Bir Seçmen Kitlesi Nasıl Olur Da, Marksist-Stalinist Bir Partiye Oy Verir?... Bölücü Örgüt, Kurulduğu Günden Beri, Marksist-Leninist Bir Parti Olduğunu Söylüyor... Kamplarda İslamiyetle, Namazla En Hakirâne Dalgalar Geçiyorlar... Tüm Öğretilerinde İslâmiyet’i Kötüleyen Ve Zerdüştlüğü Yücelten Bir Harek 22 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement