Kanadalı Askeri Uzmanlar, Ukraynalı Askerleri Eğitecek - Son Dakika
Güncel

Kanadalı Askeri Uzmanlar, Ukraynalı Askerleri Eğitecek

Kanada Savunma Bakanı Jason Kenney, eylülde Ukrayna'ya gelecek Kanadalı askeri uzmanların, 2 yıl boyunca ülkenin silahlı kuvvetlerini eğiteceğini belirtti.

28.06.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Savunma Bakanı Jason Kenney, eylülde Ukrayna'ya gelecek Kanadalı askeri uzmanların, 2 yıl boyunca ülkenin silahlı kuvvetlerini eğiteceğini belirtti.

Kenney, ülkedeki temasları çerçevesinde Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak ile Lviv'de bulunan Kara Kuvvetleri Akademisi bünyesindeki Barış ve Güvenlik Uluslararası Merkezi'ni ziyaret etti.

Kenney ve Poltorak, merkezde incelemelerde bulundu, Yavoriv askeri poligonunda Ukraynalı askerlerin eğitim çalışmalarını izledi.

Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Kenney, bu yılın eylül ayında ülkeye gelecek 200 Kanadalı askerin, Mart 2017'ye kadar Ukraynalı askerleri eğiteceğini ifade etti.

Poltorak da Kanadalı askerlerin 2 yıl boyunca Ukraynalı askerleri eğitmesinin kendileri için çok önemli olduğunu, bu eğitim sürecinin Ukrayna silahlı kuvvetlerinin NATO standartlarına uygun askeri eğitim almasını sağlayacağını vurguladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, şu anda yaklaşık 30 Kanadalı asker, eylülde ülkeye gelmesi planlanan askeri uzmanlar için altyapı hazırlıkları amacıyla Yavoriv poligonunda bulunuyor. İki ülke savunma bakanlıkları da buna ilişkin teknik çalışmaları sürdürüyor.

Kanadalı askerlerin düzenleyeceği eğitim tatbikatının proje maliyeti 16 milyon doları buluyor. Kanadalı askerler, bu eğitim süreci için bazı silahlarını ülkeye getirmeyi öngörürken, bunun için ise Ukrayna tarafının yasal izin vermesi gerekiyor.

Nisanda ülkeye gelen 300 ABD askeri ise Lviv'deki Yavoriv poligonunda Ukraynalı askerleri eğitme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanadalı Askeri Uzmanlar, Ukraynalı Askerleri Eğitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement