Kanada'daki Silahlı Saldırı Anının Görüntüleri Yayınlandı - Son Dakika
Dünya

Kanada'daki Silahlı Saldırı Anının Görüntüleri Yayınlandı

Kanada'nın başkenti Ottawa'da Ulusal Savaş Anıtı ve Parlamento Binası'na yönelik silahlı saldırı anının güvenlik kamera kayıtları Kraliyet Atlı Polisi tarafından yayınlandı.

24.10.2014 09:15  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Savaş Anıtı ve Parlamento Binası'na yönelik silahlı saldırı gündeme bomba gibi oturmuştu. Silahlı saldırının güvenlik kamerası kayıtları Kraliyet Atlı Polisi tarafından yayınlandı.

MONTREAL SALDIRISI İLE BAĞLANTISI YOK

Düzenlenen basın toplantısında saldırıyı yaptığı belirtilen Michael Zehaf-Bibeau hakkında da bilgiler paylaşıldı. Hafta başında Montreal'de gerçekleşen silahlı saldırı ile bu saldırının bağlantısı olmadığının altı çizildi.

"SALDIRIDA DESTEK ALDIYSA BELİRLENECEKTİR"

Polis yetkilisi Bob Paulson, "Ulusal Savaş Anıtı'nda ve Parlamento Binası'nda saldırıları yapan tek kişidir ve Zehaf-Bibeau yalnız hareket etmiştir. Soruşturma devam ediyor ve eğer Zehaf-Bibeau bu saldırıda bir destek aldıysa bu hemen belirlenecektir. Elimizde Saint Jaques sur Richelieu ve Ottowa saldırılarının bağlantılı olduğu yönünde bir bilgi yoktur." dedi.

Zanlının kimliğinin belirlenmesinin ardından Kanadalı güvenlik birimlerinin daha önce Zehaf-Bibeau'yu takip ettiği ve seyahat yasağı konulduğu iddia edilmişti. Yetkililer bu konuya da açıklık getirdi. Paulson konuşmasına, "Aynı zamanda kişinin Kraliyet Atlı Polisi tarafından bilindiği yönünde asılsız iddialar var. Zehaf-Bibeau'nun polisin hali hazırda takip ettiği seyahat etmesi tehlikeli 90 kişi arasında olup olmadığını teyit edemem." şeklinde devam etti.

Olayda anıtta nöbet tutan asker Nathan Cirillo hayatını kaybetmiş, saldırgan daha sonra parlamentoda polisle çatışmaya girmiş ve vurularak öldürülmüştü.












Kanada\'daki Silahlı Saldırı Anının Görüntüleri Yayınlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kanada'daki Silahlı Saldırı Anının Görüntüleri Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement