Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika
Yerel

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: "2023, 2053 ve 2071 yolunda yeni Türkiye'de herkesin gelecek endişesi olmadan, sağlıkla, huzurla ve güvenle yaşadığı bir ülke tasarlıyor, inşa ediyoruz" "Çalışanlarınızın güvenliğini kendi evladınızın güvenliği gibi görmedikçe medeniyet değerlerimizi.

08.12.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "2023, 2053 ve 2071 yolunda, yeni Türkiye'de herkesin gelecek endişesi olmadan, sağlıkla, huzurla ve güvenle yaşadığı bir ülke tasarlıyor, inşa ediyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından Adana'da bir otelde, kamu çalışanlarının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla "Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Arttırılması Bölgesel Eğitim Programı"nın 17'ncisi gerçekleştirildi.

Etyemez, burada yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla geliştiğini, 19. yüzyıl öncesinde insanlığın sahip olduğu bilgiyi yüz yılda bir, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 25 yılda, şimdi ise 18 ayda ikiye katlayabildiğini söyledi.

Bu hızlı değişimin sadece teknolojik alanda yaşanmadığını ifade eden Etyemez, "Bu değişim, insanoğlunun yaşamına doğrudan etki etmektedir. Kamu yönetiminin de bu gelişim ve ilerleme karşısında yerinde saymaması, iyileştirmelerle kendini yenilemesi ve çağın gereksinimlerine uygun şekilde çözüm yolları geliştirmesi zorunludur" diye konuştu.

Kamu yöneticisinin, kalite, hız, stratejik planlama, hesap verilebilirlik, şeffaflık ve yönetişim gibi kavramlardan sorumlu olması gerektiğini vurgulayan Etyemez, şöyle devam etti:

"Kamu yönetiminin en önemli unsuru insandır. Kamudan insan unsurunu kaldırdığınızda yerine yığınlar dolusu mevzuat ve boş duvarlar kalır. İnsan gibi bir varlığın işin merkezinde yer aldığı bir yapıda nesnel kuralları uygulamak gerçekten zordur. Personelin işe alınmasında, değerlendirilmesinde, görev yerinin değiştirilmesinde, uygun yerde ve hizmetine ihtiyaç duyulan alanda istihdam edilmesinde objektif bir sistem kurmak ve uygulamasını sürdürmek güç işlerdir."

Etyemez, bürokrasinin uzun zamandır tartışıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Siyasetçiler tarafından belirlenen kamu politikalarının uygulanması ve millete hizmet götürme aracı olması gereken bürokrasi, bizde kendi başına bir siyasi güç haline gelmiş ve yıllarca bizzat siyasetin içinde olmuştur. Ulus devlete ulus inşa için kendilerince toplumu değiştirmek için bürokrasi, kendi kendine görev icat etmiştir. Durumundan vazife çıkarmak, bürokrasinin topluma yabancılaşmasına ve güç odağına dönüşerek oligarşik yapıya bürünmesine de yol açmıştır."

Bu yapının zamanla millet iradesini gasbettiğini anlatan Etyemez, bu dönemde bürokrasinin vesayetten ve güç odağı olmaktan kurtarıldığını belirtti.

Etyemez, son 6 ayda hükümetin ve siyasetin değişim ve dönüşüm yaşadığını, halkın iradesinin devletin tepesine yansıdığını, sivil yönetim anlayışının her anlamda öne çıktığını vurguladı.

Kamu yöneticilerinin, çalışma barışını, huzur ve güveni sağlamakla yükümlü olduğuna işaret eden Etyemez, "İş takviminin olmadığı, çalışma barışının bozulduğu, çalışanların iş yerinde kendini maddi ve manevi anlamda huzursuz hissettiği bir kamu yönetimi, vatandaşlara çözüm yerine sorun üreten bir yer olacaktır" şeklinde konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği

Bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliği konusu üzerinde önemle durduklarını ifade eden Etyemez, şöyle konuştu:

"Çalışanlarımızın sağlığı, iş yerlerinin güvenliği üzerinde hassasiyetle durmanızı ve yükümlülüklerinizi eksiksiz şekilde yerine getirmenizi bu eğitim vesilesiyle bir kez daha hatırlatıyorum. Ekip ruhu içinde beraber çalıştığınız her bir memurunuz, bu toprakların öz değerlerinden olan Ahilik geleneğimizde ustanın yanına girmiş çırak gibidir. Çalışanlarınızın güvenliğini kendi evladınızın güvenliği gibi görmedikçe medeniyet değerlerimizi tam anlamıyla idrak etmiş sayılmayız."

Devletin ve hükumetin var gücüyle çalıştığını belirten Etyemez, "2023, 2053 ve 2071 yolunda, yeni Türkiye'de herkesin gelecek endişesi olmadan, sağlıkla, huzurla ve güvenle yaşadığı bir ülke tasarlıyor, inşa ediyoruz" dedi.

- Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kamu yöneticileri ile kucaklaşarak bürokratik kaynaşma ve tanışmayı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Görevlerini yerine getirirken paydaş kurumlarla irtibat halinde bulunduklarını aktaran Kumbuzoğlu, başta kamu çalışanlarının eğitim faaliyetleri olmak üzere verimlilik, performans, esnek çalışma, teşkilatlanma, kurumlara rehberlik etme gibi birçok alanda projelerinin sürdüğünü kaydetti.

"Ankara, Türk kamu yönetiminin kalbiyse taşra da damarlarıdır, diğer bir ifade ile kılcal damarlarıdır" diyen Kumbuzoğlu, şöyle devam etti:

"Kararlar merkezden alınır ama bürokratik uygulamaların yüzde 85'i taşrada gerçekleştirilir. Merkezde işler dosyadır, taşrada ise insandır. Kamu hizmetlerinin insana yansımasını, üzüntü, sevinç ve ağlama olarak taşrada görürsünüz. Kamu yönetimimizin belkemiğini oluşturan ve daha çok taşrada görev yapan orta ve üst kademe yöneticilerimiz, ülkemiz için çok önemlidir. Unutmamamız gerekir ki ağaçlar yukarıdan kurumaya başlar ve aynı şekilde yukarıdan yeşerir, çiçek açar. Bu yaklaşımdan hareket ederek, bürokrasimizin dinamik ve etkin kalması da büyük oranda bir dinamo gibi çalışan taşra yöneticilerimizin performansına bağlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

Yöneticilerin adil ve objektif olmasının önemine dikkati çeken Kumbuzoğlu, "Kurumun motivasyonunu artıran en önemli unsurların başında adil ve objektif olma geliyor" diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de insanı öne alan, memnun etmeye çalışan, toplumun huzurunu, mutluluğunu, memnuniyetini esas alan bir yönetim tarzını son dönemlerde çok daha yakından gördüklerini, bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da işlerini, çalışanlarını, ilişkilerini, krizleri iyi yönetebilen kişilerin, kurumların, devletlerin başarılı, yönetemeyenlerin ise başarısız konuma düşebildiğini ifade etti.

Etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis'ten kamu yöneticileri katıldı.

Bölgesel eğitim programının 12 Aralık'a kadar devam edeceği bildirildi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement