Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplanıyor

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları görüşülmesi için Perşembe günü toplanacak.

18.03.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları görüşülmesi için Perşembe günü toplanacak.

Toplantıda, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, 4-C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması ve emeklilere promosyon verilmesi gibi toplu sözleşme dönemi ve Kasım ayında yapılan KPDK'daki talepler tekrar gündeme getirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Taleplerimizin başında 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi , disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi, 4/C'li sözleşmeli personele kadro verilmesi, kitler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin kitlerde 2 sayılı cetvele diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması geliyor" dedi.

-"TALEPLERİMİZ AYNEN DEVAM EDİYOR''

Tonbul, Kamu Personeli Danışma Kurulunda daha önceden gündeme getirilen, Torba Yasa haline gelmesi beklenilen maddelerin yer adlığını ve taleplerinin aynen devam ettiğini belirtti.

22-23 Şubat tarihlerinde Nevşehir'de yapılan "KİT'lerde Ücret Rejimi Çalıştayı" ile ilgili raporunda bu KPDK'da Bakan Faruk Çelik'e sunulması bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement