Kamp Ateşi Orman Yangınına Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Kamp Ateşi Orman Yangınına Neden Oldu

Kamp Ateşi Orman Yangınına Neden Oldu

Fethiye'de gece kamp ateşinden çıktığı belirtilen orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

26.11.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de gece kamp ateşinden çıktığı belirtilen orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Sabaha kadar süren müdahalelerle kontrol altına alınabilen yangına neden olduğu iddia edilen bir kadın gözaltına alındı, Kanadalı kayıp erkek arkadaşının ise arandığı belirtildi.

Yangın, Kayaköy Mahallesi'ndeki Soğuksu Koyu'na 300 metre uzaklıktaki ormanlık alanda saat 01.00 sıralarında başladı. Bölgede kamp çadırı kuran 38 yaşındaki Deniz S. ile 'Alexis' adlı Kanadalı erkek arkadaşı, iddiaya göre yaktıkları ateşi tam söndürmedi. Çadırda uykuya dalan ikilinin yanık bıraktığı ateş, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bir süre sonra çadırın çevresini saran alevleri fark eden iki kişi yangını söndürmeye çalıştı ancak, başarılı olamadı. Ayakkabıları da yanan Deniz S. erkek arkadaşını bölgede bırakarak yardım getirmek için çıplak ayakla koşmaya başladı. Ormanlık alanda 2 kilometre koşan Deniz S. yerleşim yerlerine ulaşmak üzereyken yangını fark edip bölgeye hareket eden mahalle sakinleri ile karşılaştı. Yangının hızla yayıldığını gören mahalleli itfaiye ve jandarmadan yardım istedi.

MAHALLEDE EVLER BOŞALTILDI

Jandarmanın gözaltına aldığı Deniz S., yangın alanında kalan erkek arkadaşının nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Jandarma kayıp Kanadalı turisti aramaya başlarken Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri de bölgeye geldi. Yangın söndürme araçları kızılçam ormanlarıyla kaplı yangın bölgesine 2 kilometreden fazla yaklaşamadı. Alevler Kayaköy Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yönelince mahallede alarm verildi. Kayaköy Mahalle Muhtarı Metin Ekiz'in talimatıyla mahalle sakinlerine evlerinden çıkmaları anonsu yapıldı. Meydanda toplanan mahalleli alevleri ve yangını söndürme çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi.

SABAH KONTROL ALTINA ALINABİLDİ

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu da bölgeye geldi. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması ihtimali üzerine 3 ilk müdahale aracı, 6 arazöz ve 3 su tankeri yerleşim yerlerine yakın bölgede konuşlandırıldı. Yangına müdahale için Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Köyceğiz'den orman işçileri bölgeye çağrıldı. Sarp arazide 2 saatlik yürüyüşün ardından yangın alanına ulaşan ekipler, tırmıklarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Diğer bölgelerden gelen ekiplerle birlikte 15 teknik personel, 15 orman muhafaza memuru ve 150 orman işçisinin müdahale ettiği yangın sabah saatlerinde büyük oranda kontrol altına alındı. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yanan alanın henüz tam olarak tespit edilemediğini, yangının söndürülmesi ardından gerekli incelemenin yapılarak, zararın tespit edileceğini söyledi.

"2 KİLOMETREDEN FAZLA YAKLAŞILAMIYOR"

Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, ormanlık alana ulaşımın zor olması ve gece başlaması nedeniyle yangına müdahale edilemediğini söyledi. Ekiz, "Yangının kamp yapanların yaktığı ateş nedeniyle başladığını biliyoruz. Geniş bir alanda etkili oldu. Bölgeye 2 kilometreden fazla yaklaşılamıyor. Çok üzüntülüyüz" dedi.

"EŞİMLE YANGINI İZLEYİP AĞLADIK"

Mahalle sakinlerinden Kamil Tekin, "Bu ormanlar gözümüz gibi koruyup, kolladığımız ormanlar. Çok üzüntülüyüz. Eşimle beraber yangını izleyerek ağladık. Doğasever olduğunu söyleyen insanların ormanda ateş yakarken daha dikkatli olması gerekiyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın söndürülemiyor" diye konuştu.

"YILLARCA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK"

Bir başka mahalle sakini Mustafa Kurt ise, oğlunun uyandırmasıyla yangından haberdar olduğunu anlatırken, şunları anlattı:

"Mahallede anonslar yapıldı. Bütün köylüler olarak mahalle meydanındayız. Ancak yanan bölge yürümeyle yaklaşık 1.5- 2 saat mesafede. Çok şiddetli rüzgar var. Yangına zaten ulaşmak imkansız. Bölge zaten çok tehlikeli, ulaşımın olmadığı bir bölge. Kayaköy sakinleri olarak bu ormanlar bizim akciğerimizdi, yıllarca gözümüz gibi baktık. Soğuksu Koyu yaz aylarında her gün 100'e yakın turistin yürüyüş yaptığı bir bölge. Bu bölgede doğanın tahrip olması bizi çok üzdü. Halen daha yangının ne kadar büyük bir alanda etkili olduğunu göremiyoruz. Önümüzdeki tepenin arkasında devam ediyor." - Fethiyemuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamp Ateşi Orman Yangınına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement