Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş\'ta Açıklaması

"Amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak" "(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Sayın Başbakanımız her şeye istişareyle karar veren bir insan"

22.04.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak" dedi.

Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Bakan Yılmaz, havaalanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erhan Arıkan, Emniyet Müdürü Faik Aksu ve partililer tarafından karşılandı.

Belediye Başkanı Asya'yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı dileyen Yılmaz, çalışmalarla ilgili Asya'dan bilgi aldı.

Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin, yerel seçimlerin ötesinde anlamlar ifade ettiğini anımsatarak, Muş'taki seçim sonuçlarının da sevindirici olduğunu söyledi.

Muş halkına, seçimde gösterdiği tavır ve teveccühten dolayı teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın da en sevindiği sonuçlardan biri de Muş'tur. Muş önemli bir şehir, önemli bir coğrafyada, çok önemli bir konumda olan bir şehrimiz. Burada AK Parti belediyeciliğinin devam ediyor olması hepimiz için büyük mutluluk kaynağı oldu. Ülke olarak bu seçimde elde edilen başarı yüzde 45,5. AK Parti'nin Türkiye genelinde seçimden zaferle çıkmış olması çok büyük anlam ifade ediyor. Her şeyden önce siyasi istikrarın devam edeceğini bütün dünya görmüş oldu. Bunun ekonomik anlamda yansımalarını görmeye başladık ve daha da göreceğiz. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi devam edecek."

-Çözüm süreci

Bakan Cevdet Yılmaz, vatandaşların seçimlerde verdiği oyla çözüm sürecine olan desteği de gösterdiğine değinerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu bölgemiz için hayati öneme sahip olan çözüm süreci, seçimle birlikte daha da pekişmiş oldu. Aslında halkımız çözüm sürecine olan desteğini de bu seçimlerde göstermiş oldu. Çözüm süreci de daha güçlü bir şekilde devam etmiş olacak. Geçmişte bu yörelerimizde çok ciddi sıkıntılar yaşanmış. Bizim amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte istihdam bizim için birinci öncelikli konular arasında olacaktır. Bir taraftan altyapı yatırımlarıyla, kamu yatırımlarıyla, bir taraftan da teşvik politikalarımızla bu huzur ortamında özel sektörü daha fazla bu yörelere çekmeye gayret edeceğiz. Gençlerimiz başta olmak üzere bütün toplumumuza istihdam imkanlarını geliştirmeye çalışacağız."

- Yalova seçimleri

Yılmaz, bir gazetecinin, " Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yalova seçimleriyle ilgili verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusunu, "Oradaki şikayetler üzerine Yüksek Seçim Kurulu bir karar almış. Çok az bir oy farkı vardı. YSK, değerlendirmesini yaptı ve bu seçimin yenilenmesine karar verdi. Yalova halkı, seçimlerde nihai sözü söyleyecek. Biz elimizden gelen tüm gayretle halkımıza tekrar gidip bu seçimleri kazanma gayreti içinde olacağız" diye cevapladı.

- 1 Mayıs kutlamaları

Gazetecilerin, "1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasına yönelik ısrarlara" ilişkin sorusuna da Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Bizim artık kurallı bir toplum olmamız lazım. Gelişmiş bir toplum, kalkınmış bir toplum dediğiniz bir ülkede hukukun, kuralların işlemesi lazım. Biz miting yapılmasına karşı değiliz, bilakis mitingler yapılsın diye her türlü ortamı hazırlıyoruz. 1 Mayıs'ı resmi bayram haline getiren AK Parti hükümetidir. 1 Mayıs'ta her türlü kutlamanın, her türlü mitingin olması için bütün şartları sağlıyoruz. Bir taraftan da halkımızın yaşam koşullarını, esnafımızı düşünmemiz lazım. Her isteyenin, her yerde, her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış bir ülke değildir. Herkes elbette miting yapma, toplantı yapma hakkına sahiptir ama devletimizin gösterdiği yerler var. Hukuk içinde gayet güzel yapılabilecek yerler var. Biz de bunu ortaya koymuş oluyoruz."

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Bakan Yılmaz, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için aday olması halinde partide çatlaklar oluşur mu ve gönlünüzden geçen aday kim?" yönündeki soruları da şu ifadelerle yanıtladı:

"Böyle spekülatif tartışmalara girmemizin lüzumu yok. Her iki insan da bu partiye çok büyük emekler vermiş, liderlik yapmış insanlardır ve bu tür spekülasyonlara hiç mahal yok diye düşünüyorum. Zaten kendi aralarında da konuşacaklar. Sayın Başbakanımız her şeye istişareyle karar veren bir insan. Çok geniş istişareler başlatılmış durumda. Bu karar yakında netleşecek. Son seçimlerde halkımızın verdiği destek açık ve net ortada. Halkımız, AK Parti'ye ve AK Parti'nin belirleyeceği adaya büyük bir destek vereceğini bu seçimde ortaya koydu."

Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Asya ile yaptığı görüşmenin ardından Bingöl'e gitti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement