Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta

Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş\'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1 Mayıs’ta Taksim’e izin verilmemesine dikkat çekerek, herkesin miting yapma, toplantı yapma hakkına sahip olduğunu ama devletin gösterdiği yerlerde yapılması gerektiğini söyledi.

22.04.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1 Mayıs'ta Taksim'e izin verilmemesine dikkat çekerek, herkesin miting yapma, toplantı yapma hakkına sahip olduğunu ama devletin gösterdiği yerlerde yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Cevdet Yılmaz, 2. Bingöl Kalkınma Platformu toplantısına katılmak üzere Muş'a geldi. AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'la birlikte Bakan Yımaz'ı Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erhan Arıkan, Emniyet Müdürü Faik Aksu ile partililer karşıladı. Burada bir süre dinlenen Bakan Cevdet Yılmaz, daha Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

Çalışmalarla ilgili Başkan Asya'dan bilgi alan Bakan Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin yerel seçimlerin ötesinde anlamlar ifade ettiğini söyledi. Muş'taki seçim sonuçlarının sevindirici olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, "Bu seçimde özellikle Muş'un göstermiş olduğu tavrı, başarıyı yürekten tebrik ediyorum. Sayın Başbakanımızın en sevindiği sonuçlardan biri de Muş'tur. Muş önemli bir şehir, önemli bir coğrafyada, çok önemli bir konumda olan bir şehrimiz. Burada AK Parti belediyeciliğinin devam ediyor olması hepimiz için büyük mutluluk kaynağı oldu. Ülke olarak bu seçimde elde edilen başarı yüzde 45,5. Genelde elde edilen başarı da çok büyük bir kazanım oldu. AK Parti'nin Türkiye genelinden zaferle çıkmış olması, çok büyük anlam ifade ediyor. Her şeyden önce siyasi istikrarın devam edeceğini bütün dünya görmüş oldu. Bunun ekonomik anlamda yansımalarını görmeye başladık ve daha da göreceğiz. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi devam edecek" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Vatandaşların seçimlerde çözüm sürecine olan desteğini gösterdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu bölgemiz hayati öneme sahip olan çözüm süreci, seçimle birlikte daha da pekişmiş oldu. Aslında halkımız çözüm sürecine olan desteğini de bu seçimlerde göstermiş oldu. Çözüm süreci de daha güçlü bir şekilde devam etmiş olacak. Geçmişte bu yörelerimizde çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Bizim amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte istihdam bizim için birinci öncelikli konular arasında olacaktır. Bir taraftan altyapı yatırımlarıyla, kamu yatırımlarıyla, bir taraftan da teşvik politikalarımızla bu huzur ortamında özel sektörün daha fazla bu yörelere çekmeye gayret edeceğiz. Gençlerimiz başta olmak üzere, bütün toplumumuza istihdam imkanlarını geliştirmeye çalışacağız."

YSK'NIN YALOVA KARARI

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Yalova seçimleriyle ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Yalova'da seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılacağına dikkat çeken Yılmaz, "Burayla ilgili Yüksek Seçim Kurulu bir karar almış. Oradaki şikayetler üzerine çok az bir oy farkı vardı. Değerlendirmesini yaptı ve bu seçimin yenilenmesine karar verdi. Yalova halkı, seçimlerde nihai sözü söyleyecek. Biz elimizden gelen tüm gayretle halkımıza tekrar gidip bu seçimleri kazanma gayreti içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

"KURALLI BİR TOPLUM OLMAMIZ LAZIM"

1 Mayıs'ta Taksim'e izin verilmemesiyle ilgili soruyu cevaplandıran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kurallı bir toplum olmamız gerektiğini söyledi. Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

"Bizim artık kurallı bir toplum olmamız lazım. Gelişmiş bir toplum dediğiniz, kalkınmış bir toplum dediğiniz bir ülkede hukukun, kuralların işlemesi lazım. Biz miting yapılmasına karşı değiliz, bilakis mitingler yapılsın diye her türlü ortamı hazırlıyoruz. 1 Mayıs'ı resmi bayram haline getiren AK Parti hükümetidir. 1 Mayıs'ta her türlü kutlamanın, her türlü mitingin olması için bütün şartları sağlıyoruz. Bir taraftan da halkımızın yaşam koşullarını, esnafımızı düşünmemiz lazım. Her isteyenin, her yerde, her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış bir ülke değildir. Herkes elbette miting yapma, toplantı yapma hakkına sahiptir ama devletimizin gösterdiği yerler var. Hukuk içinde gayet güzel yapılabilecek yerler var. Biz de bunu ortaya koymuş oluyoruz."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması halinde partide çatlakların oluşup oluşmayacağı yönünde soruyu cevaplandıran Yılmaz, "Böyle spekülatif tartışmalara girmemizin lüzumu yok. Her iki insan da bu partiye çok büyük emekler vermiş, liderlik yapmış insanlardır ve bu tür spekülasyonlara hiç mahal yok diye düşünüyorum. Zaten kendi aralarında da konuşacaklar" dedi.

Bir gazetecinin gönlünden geçen adayı sorması üzerine Yılmaz şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız her şeye istişareyle karar veren bir insan. Çok geniş istişareler başlatılmış durumda. Bu karar yakında netleşecek. Son seçimlerde halkımızın verdiği destek açık ve net ortada. Halkımız, AK Parti'ye ve AK Parti'nin belirleyeceği adaya büyük bir destek vereceğini bu seçimlerde ortaya koydu."

Ziyarette Belediye Başkanı Feyat Asya, Bakan Yılmaz'a ziyaret anısına plaket takdim etti. Belediye şeref defterini imzalayan Kalkıma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra Bingöl'e hareket etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement