Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl\'de

Memleketi Bingöl’de düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yılmaz, “Bu ramazanda bir rahatız, huzur içerisinde bir iftar yaptık. Maalesef, İslam dünyasında bu huzuru bulamayan birçok ülke var” dedi.

04.07.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memleketi Bingöl'de düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yılmaz, "Bu ramazanda bir rahatız, huzur içerisinde bir iftar yaptık. Maalesef, İslam dünyasında bu huzuru bulamayan birçok ülke var" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bingöl Şubesi ve İl Müftülüğü tarafından 'İyilik Sofraları' kapsamında düzenlenen iftar programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının ardından konuşan Bakan Yılmaz, İslam ülkelerinin çektiği sıkıntılara dikkat çekti.

Türkiye'nin huzur olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Maalesef, İslam dünyasında bu huzuru bulamayan birçok ülke var. Hemen yanımızda Suriye, Irak, Mısır, Libya, Afganistan, Somali, Filistin gibi birçok İslam ülkesi, maalesef arzu etmediğimiz bir durumdadır. Çeşitli sıkıntılar altında, baskılar altında, çatışmalar içerisinde bu ramazanı idrak ediyorlar. Ben her şeyin öncesinde onların huzuruna, emniyetine, rahatına bu ramazanın vesile olmasını diliyorum" dedi.

Ramazan ayı vesilesiyle, İslam ülkesinde sıkıntı yaşayan insanların daha fazla düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Bu ramazan ikliminde, onları daha fazla düşünmeyi, onlarla daha fazla ilgilenmeyi hep birlikte temenni ediyorum. Hepimiz bu ramazanda bu kardeşlerimiz için de dua edelim. Sadece dua etmekle de yetinmeyelim, ne yapabileceğimizi hep birlikte düşünelim. İslam dünyasının daha fazla şuura ihtiyacı var. Daha fazla ilme ihtiyacı var. Daha fazla emeğe, çalışmaya ihtiyacı var. Biz kendimize dönüp Müslümanlar olarak kendi eksikliklerimizi gördüğümüzde, bu eksiklikleri giderdiğimizde, inanın bugün İslam dünyasında yaşananlar, çok farklı olacak. Müslümanlar diğer dünyalara nasıl yardımcı olabilmeyi konuşacaklar. Bu vesileyle, daha şuurlu, her bakımdan daha güçlü olmasını temenni ediyorum."

Programa, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Enver Fehmioğlu, Şebnem Koçakelçi, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, AK Parti Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun, İl Müftüsü Mecit Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement