Kagawa Borussia Dortmund'da - Son Dakika
Spor

Kagawa Borussia Dortmund'da

Kagawa Borussia Dortmund\'da

Borussia Dortmund, Kagawa ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

01.09.2014 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'un Manchester United takımında forma giyen Shinji Kagawa'yı transfer ettiği bildirildi.

Alman Kulübü'nden yapılan açıklamada Borussia Dortmund'un Kagawa ile 30 Haziran 2018 tarihine kadar sürecek 4 yıllık bir sözleşme imzaladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borussia Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorc, son birkaç gün önce Shinji Kagawa'yı Manchester United takımından transfer etme fırsatı doğduğunu belirterek, bunun üzerine kaliteli oyuncuyu yeniden Borussia Dortmund'a kazandırmaya karar verdiklerini kaydetti.

Kulübün CEO'su Hans-Joachim Watzke de, Kagawa'nın teknik özelliği çok yüksek olan bir futbolcu olduğunu ifade ederek, "Kagawa kesin bir şekilde Borussia Dortmund'a dönmek istedi. Biz de Kagawa'nın 2 yıl düzensiz oynama döneminden sonra üst seviyede bir performansı yakalaması için burada ihtiyacı olan sakinliği, zamanı ve değer görmeyi bulabileceğinden eminiz" ifadesini kullandı.

Kagawa da, Premier Lig'de bir hayalini gerçekleştirmek için İngiltere'ye gittiğini belirterek, "Ben Dortmund'dan ayrıldığım gün bir röportajda 'Borussia Dortmund dönemi benim için bitmedi' demiştim. Şimdi yeniden Dortmund'da olduğumdan dolayı mutluyum" şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund'un bir aile gibi olduğunu ifade eden Kagawa, "Beni unutmadıkları ve yeniden bu aileye dahil olduğumdan dolayı sevinçliyim" dedi.

Kagawa 2010-2012 yılları arasında sarı-siyahlı ekibin formasını giymiş, ardından Manchester United'e transfer olmuştu.

Bundesliga'da oynadığı 49 maçta 21 gol atan tecrübeli oyuncunun, Dortmund ekibinin 2011 ve 2012'de iki kez üst üste şampiyon olmasında önemli payı vardı.

Premier Lig'de de 38 maçta 6 gol atan Kagawa'nın transfer dönemi bitmeden önce yarın Alman Futbol Federasyonu'nun listesinde yer alacağı ve bir dahaki Bundesliga  maçında forma giyebileceği bildirildi.

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda Galatasaray'ın rakipleri arasında yer alıyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kagawa Borussia Dortmund'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kinGriezmann: Bizi bekle dortmund sizi ezmeye geliyoruz 0 0 Yanıtla
  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement