Kafkas Üniversitesi'nde Dev Proje - Son Dakika
Güncel

Kafkas Üniversitesi'nde Dev Proje

Kafkas Üniversitesi\'nde Dev Proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteklediği projeyle Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 'Kafkasya Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi' kuruluyor.

17.11.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteklediği projeyle Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 'Kafkasya Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi' kuruluyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine yapılan binada Türkiye'de bulunan bütün yabani hayvan türler için tedavi ve rehabilitasyon olanakları bulunacak.

Türkiye ve Kafkasya bölgesinde tek olma özelliği taşıyan Kafkasya Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi, yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak. Kafkasya ülkeleriyle yapılacak işbirliğinde eğitim üssü olarak kullanılması amaçlanan ve yüzde 90'ı tamamlanan projeyle ilgili olarak KAÜ Yaban Hayatı Rehabilitasyon ve Kurtarma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erdoğan Uzlu, şöyle konuştu:

"Proje beni heyecanlandırıyor. Böyle bir altyapıyla üniversitemizin Kafkasya'da öncülüğü ele alacağını düşünüyorum. Bu proje Türkiye'de ve dünyada örnek teşkil edebilecek bir değere sahiptir. Proje Kars, Doğu Anadolu bölgesi ve Türkiye için büyük önem arzediyor. Proje, Kafkas Üniversitesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçiriliyor. Yapı ve işleyiş açısından tamamıyla medikal ve rehabilitasyon anlamında eksiksiz bir alt yapıya sahip. Bu yapının tamamı ulusal bazda düşünülmüş ve gerekli altyapılar baz alınarak ortaya çıkarılmıştır. Proje, Kafkas Üniversitesi adından yola çıkılarak Kafkasya ülkeleri de dahil edilerek yaban hayat konusunda öncü rol alabilmesi düşünülmüş ve uluslar arası bir eğitim merkezi olarak kullanılması amaçlanmıştır."

KAÜ Yaban Hayatı Rehabilitasyon ve Kurtarma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erdoğan Uzlu, ilk etapta yırtıcılar ve yırtıcı memeliler için kafesler, uygun yaşam, rehabilitasyon alanları oluşturduklarını bildirdi. Hayvanların yaşadıkları doğaya uygun olarak yapıların dizayn edildiğine dikkati çeken Doç.Dr. Uzlu, konuk edilen yabani hayvanların doğaya geri döndüklerinde sorun yaşamamaları ve sağlıklı biçimde yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Doç.Dr. Uzlu, şöyle dedi:

"Yırtıcı memelilerde ayıdan, tilkiye, akbabadan kerkenez grubuna kadar bölge coğrafyasında yaşayan tüm yaban hayatı düşünüldü. Yırtıcı memeliler için iç içe geçmiş ve panellerle birbirinden ayrılmış ve bilimsel anlamda uluslar arası standartlarda oluşturulmuş 2 ayrı kafesimiz var. Binanın arka kısmında yırtıcı olmayan su kuşları için özel dizayn edilmiş kafes yaptık. Aynı zamanda yakın bölgemizden gelen otçul memeliler için de ayrı bir rehabilitasyon binamız ve ünitemiz mevcut." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kafkas Üniversitesi'nde Dev Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement