Kafatası 30 Parçaya Ayrılan Adam 'Yaşayan Mucize' Oldu - Son Dakika
Dünya

Kafatası 30 Parçaya Ayrılan Adam 'Yaşayan Mucize' Oldu

İngiltere'de bir kazada kafatası 30 parçaya ayrılan genç adamın azmi dünyaya örnek olacak nitelikte...

31.10.2014 12:35  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 yaşındaki Jack Martindale isimli İngiliz, birçok genç gibi üniversiteyi bitirdi ve iş hayatına atıldı ama onu diğerlerinden ayıran bir şey var. Bundan sadece 5 yıl önce genç adamın kafatası, geçirdiği kazada 30 parçaya bölündü ve komaya girdi.

Jack Martindale 19 yaşındaydı, 2010 yılını 2011 yılına bağlayan yeniyıl akşamı 2 arkadaşıyla birlikte korkunç bir trafik kazası geçirdi. Martindale'in aynı araçta olan kız arkadaşı Chelsea Cannon, 3 hafta komada kaldıktan sonra öldü. 20 yaşındaki Carrie Maclaren isimli arkadaşı da olay yerinde hayatını kaybetti.

KAFASINDA 33 VİDA, 9 TİTANYUM PLAKA TAŞIYOR

Jack Martindale, 20 yaşındayken kız arkadaşı Chelsea Cannon ve birkaç arkadaşıyla dışarı çıkmıştı. Ancak korkunç bir kaza hepsinin hayatını alt üst etti. Jack Martindale'in kafatası kazada neredeyse paramparça oldu, komaya girdi. Doktorlar 3 ay boyunca ailesine "Büyük ihtimalle hiçbir zaman komadan çıkamayacak, çıksa bile asla hayatını kendi başına sürdüremeyecek" dedi. 5 saatlik bir operasyon geçirdi, kafatasına 9 titanyum plaka, 33 vida takıldı, korkunç kazada kız arkadaşı Chelsea'yi kaybetti.

KOMADAN UYANDI, ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Ancak genç adam 2010 yılında herkesi şaşırtarak uyanmayı başardı. Konuşamıyor, yürüyemiyor ve yemek yiyemiyordu. 6 ay boyunca doktorlara karşı geldi, "Yapamazsın" denilen her şeyi reddediyor, yapacağına inanıyordu. Ve yanılan doktorlar oldu.

Kazayı yapan şöfore karşı hukuk savaşı başlattı. Kız arkadaşının acısı dururken, diğer taraftan ayağa kalkmayı başardı. Jack yürümeyi, konuşmayı yeniden öğrendi. Üniversiteye geri döndü ve başarıyla bitirdi. Başından geçenleri de bir kitapta toplayan genç adam etrafındaki herkese umut olarak hayata geri dönmeyi başardı.


Kafatası 30 Parçaya Ayrılan Adam \'Yaşayan Mucize\' Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kafatası 30 Parçaya Ayrılan Adam 'Yaşayan Mucize' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • çorlulu: Türkiye de 900TL çalışan kesin ölür. Sesini çıkarır itiraz ederse ya çapulcu olur yada parelel garip ülkedeyiz. 18 5 Yanıtla
  • hasan: tek kelimeyle, orda insan canının değeri var, bizdeki gibi insan canı ucuz deyil 17 1 Yanıtla
  • mossi: biz olsak kemiklerimiz sürme olmuştu şimdiye 14 0 Yanıtla
  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.


Advertisement