Kadir Topbaş'tan İstanbullulara Tramvay Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş'tan İstanbullulara Tramvay Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Eyüp Belediyesi’nin Göktürk’teki yürüyüş parkurunun temel atma törenine katıldı.

18.05.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Eyüp Belediyesi'nin Göktürk'teki yürüyüş parkurunun temel atma törenine katıldı. Törende açıklama yapan Topbaş, "Eminönü ile Alibeyköy arasına yeni tramvay hattı yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesi işbirliğiyle Göktürk'teki yürüyüş parkurunun temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Tören alanına gelen Topbaş, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlarla tek tek ilgilenmeye çalışan Topbaş, bol bol fotoğraf çektirdi. Temel atma töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Eminönü ile Alibeyköy arasına yeni bir tramvay hattı ve onun yanına da bisiklet yolu yapacağız" diyerek İstanbullulara müjde verdi.

"EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY ARASINA YENİ BİR TRAMVAY HATTI YAPACAĞIZ"

Yeni bir tramvay hattı yaparak toplu taşımayı yaygınlaştırmaya devam edeceklerini ifade eden Topbaş, "Eminönü'nden başlayan Fatih sahillerinden, Eyüp sahillerinden geçen ve Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar gelen 12 kilometrelik bir tramvayın hazırlıklarını yaptık. Böylece İnşallah yanında da bir bisiklet yolu düşünüyoruz. Bu da bir raylı sistem olarak önemli bir çalışma olacak. Eyüp merkezden de Bayrampaşa'ya çıkan bir tramvay olacak. O tramvay hattı da buna entegre olacak. Tramvay ile Haliç sahilinde seyahat imkanını ortaya koyacağız" diye konuştu.

"SÖĞÜTLÜÇEŞME'DEN BAKIRKÖY İNCİRLİ'YE METRO HATTI"

Metro çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Özellikle üç katlı tüp geçidinde imkan vereceği etüt ve projeleri devam eden Söğütlüçeşme'den Bakırköy İncirli'ye kadar gelen metro hattı yapacağız. Bu hat 28 kilometrelik bir hat olacak. Bu hat Söğütlüçeşme'den Altunizade'den devam ederek Boğaz'dan tüp geçit olarak devam edip E5'ten devam edip Okmeydanı'na oradan da Haliç Köprüsü'nün yanından devam ederek Bakırköy İncirli'ye devam eden bir hat olacak" dedi.

"GAYRETTEPE'DEN ÜÇÜNCÜ HAVAALANINA METRO"

Topbaş, "Ulaştırma Bakanlığı'mız, Gayrettepe'den devam eden ve Göktürk'ten geçerek üçüncü havaalanına giden bir metroyu inşallah hayata geçirecek yani Göktürk'te oturan bir kişi hayal edemezdi ki buradan bir metro geçsin. Eskiden at arabalarıyla insanlar gidiyorlardı daha sonra tek tük minibüsler vardı ama artık inşallah metro gelecek. O günlerden bu günlere kadar geldik" ifadelerini kullandı.

"EYÜP SINIRLARINA 2,5 MİLYAR YATIRIM YAPTIK"

Eyüp Belediyesi sınırlarına bugüne kadar yapılan yatırımlardan bahseden Topbaş, "Eyüp sınırları içerisine yaptığımız yatırımlar toplamı 2,5 milyar yatırım yaptık. Yani Eyüp sınırları içerisine Büyükşehir olarak yapılan yatırımlar toplamı bunu gösteriyor. Çok ciddi bir yatırım ve yapmaya da devam ediyoruz. İstanbul'un ulaşım master planını bitirdik. Bu sistemle de hangisini kurarsak insanlar daha fazla toplu taşıma araçlarını kullanırlar ve daha az sıkıntı çekerler demektir bunun hepsini planladık" şeklinde konuştu.

Topbaş, "Feshane olarak bildiğimiz ve bir takım aktiviteler olarak merkez bildiğimiz yeri biz artık Yenikapı'da 9 bin metrekarelik bir çadır içerisindeki bir proje içerisine taşıyacağız. Bu proje sayesinde Feshane'de bulunan trafik yoğunluğu eskisi kadar artık olmayacak. Orayı da inşallah daha farklı bir şekilde değerlendirmek için bir proje çalışmamız var. Bizim burada yapacağız çalışma bir farklı kıyafet müzesi ve biraz daha Feshane mantığı taşıyacak. Geçmişteki konsepti yaşatmak için bir çalışma başlattık" şeklinde konuştu.

PARKIN ADI ÖZGECAN ASLAN OLACAK

Temel atma töreni yapılan Göktürk'teki Yürüyüş Parkuru'nun temel atmasında bir ağaç diken Topbaş, "Parkın adını Özgecan Aslan koyalım ki bu yavrumuzun ismi yaşasın. Meydana gelen olayı hatırlayan bir takım insanlar bundan ibret alıp bir daha yapmasınlar" diye konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile görüşen Topbaş, Parkın adının Özgecan Aslan olacağını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş'tan İstanbullulara Tramvay Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement