Kadir Topbaş, "Chp Zihniyeti Bu Dereleri Kirletmiş, Kanal Bağlatmış" - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş, "Chp Zihniyeti Bu Dereleri Kirletmiş, Kanal Bağlatmış"

Şile'de bulunan Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı'nı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin Kurbağalıdere ve Taksim Meydan düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

04.09.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şile'de bulunan Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı'nı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin Kurbağalıdere ve Taksim Meydan düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

"ÇEVRECİLER O ZAMAN NEREDEYDİ"

Kurbağalıdere'den toplanan balçık ve pisliğin Marmara Denizi açıklarına dökülmesi üzerine sorulan soruya yanıt veren İBB Başkanı Topbaş, CHP'ye yüklenerek, "Kurbağalıdere 72 kilometrelik bir hat. Sayın Nurettin Sözen döneminde belge var. Bu dereleri denize dökülen yer kabul edip, kanal bağlanabilmesine müsaade etmişler. Kanal bağlamışlar. CHP zihniyeti bu dereleri kirletmiş, kanal bağlatmış. Neredeydi o zaman bu çevreciler" diye sordu. Topbaş Kurbağalıdere ıslahının çabuk tamamlanması için Kurbağalıdere'den toplanan atığın gemiyle taşındığını belirterek, "Bu konuda bilimsel olarak izin almak suretiyle Marmara'nın açıklarındaki belli bir noktada yarık olan bir alana boşaltılabileceğinden bahsettiler. Oralara gemiyle taşıdık, çabuk bitsin diye. Buna karşı çıkıldı. Peki buna karşı çıkanlara soruyorum. Sayın Sözen döneminde derin deşarj diye İstanbul'un atık sularını Marmara'ya gönderilirken, yine İstanbul Boğazı'nın akıntısını vererek Karadeniz'in al ölü noktalarına gönderiyorum diye atık suları deşarj ederken, yıllarca bu devam ettiği halde bu çevreciler niye buna karşı çıkmadılar. Bugün isyan edenler ortada yoktu. Bugün mü öğrendiler çevreciliği bilim adamları veya itiraz edenler. Niye o zaman buna sahip çıkmadılar" dedi.

KADİR TOPBAŞ'TAN GÜRSEL TEKİN'E KURBAĞALIDERE ELEŞTİRİSİ

Kadıköy Belediyesi'ni eleştiren Başkan Topbaş, "Kadıköy Belediyesi cürümüne bakmadan İstanbul Belediyesi bize bıraksın, biz yapalım diyor. Cürümü mü yeter. Orada 5 metre yapacak gücü yok o belediyenin. Gayet iyi biliyoruz" şeklinde konuştu. Kurbağalıdere'deki çalışmanın bitmek üzere olduğunu ifade eden Topbaş, "Temizleniyor, hiçbir problem kalmayacak. Yazın sıcağı sebebiyle dipteki balçık kazınıp, alınması lazımdı. Kamyonlarla taşırsanız, 6 ay taşırsınız. Ama gemiyle bir an önce bitecek. Ama yıllarca bunlar buraları boca ettiği halde kimse gık demedi. Çünkü kendi adamları, yandaşları olduğu için bizim burada yapmış olduğumuz doğru, dürüst ve bilimsel çalışmaları gelip orada pankartlar açtılar" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'li Gürsel Tekin'i eleştirerek, "Sayın Gürsel Tekin de belediye başkan yardımcılığı yaptı. Ne kadar teknik konulara vakıf bilmiyorum. Ne kadar bu konuda yeterliliği var bilmiyorum. Bu derenin Nurettin Sözen döneminden itibaren atık suların buraya bağlandığı dönemde orada başkan yardımcılığı yaptığı dönemde bunu bilmesi, bilmeleri lazım. Yani yavuz hırsız meselesi gibi birileri suçlarını örtbas etmek için bizim üzerimize gelerek, adete bizi burada sorumlu tutuyorlar" dedi.

TAKSİM MEYDANI ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK AYLARINDA TAMAMLANACAK

Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmaların sorulması üzerine Kadir Topbaş, "Taksim Meydanı başlanıldı. Küçük lokal çalışmalarla yürütmekteyiz. Meydanı tamamen kapatarak hayatı etkilememek adına daha titiz, yavaş bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanacak. Bölüm bölüm gidiyoruz, birden gitsek hızla yapabiliriz ama Taksim'i trafiğe, yaya yürüyüşüne büyük ölçekte kapatmak gerekir" dedi.

2017'DE 6 FARKLI NOKTADA OTOGARLAR DEVREYE GİRECEK

İstanbul'da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirten Kadir Topbaş, "Otogarların sistemleri değiştirilir hale geldi. Alibeyköy'de şu anda bir cep otogarı yaptık. Şehir merkezinde kalan Bayrampaşa'daki otogar gelecekteki işlevini yitirecek. Daha lokal, daha küçük, 6 bölgede parçalamak üzereyiz. Buna göre çalışma yapıyoruz. Böylece İstanbul'daki kentler arasındaki ulaşımda bir nokta yoğunlaştırmadan bir çalışma yapıyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Mevcut Bayrampaşa'daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düşünüyoruz. Orada artık otogar fonksiyonu olmayacak. Bu otogarların da 2016, 2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. 2017 gibi de bu otogarlar devreye girecek" ifadelerini kullandı.

PAZARI DOLAŞTI

Topbaş, Şile'de bulunan Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı'nı ziyaret etti. Pazar tezgahında bulunan ürünler hakkında üreticilerden bilgi alan Topbaş, organik ürünleri tattı. İstanbulluları organik ürünlerin üretildiği pazara davet eden Topbaş, obezitenin en büyük sebeplerinden birinin organik ve doğal beslenmemek olduğunu söyledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş, 'Chp Zihniyeti Bu Dereleri Kirletmiş, Kanal Bağlatmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.


Advertisement