Kadir Gecesi - - Son Dakika
Güncel

Kadir Gecesi -

Kadir Gecesi -

Batı Balkanlar'da yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'de, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti.

24.07.2014 04:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Balkanlar'da yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'de, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti.

Kadir Gecesi münasebetiyle Saraybosna, Üsküp, Belgrad, Zagreb, Priştine ile Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar kentindeki camiler doldu taştı.

Saraybosna'da, tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'ne gelen yüzlerce Müslüman, yer bulamayınca, teravih namazını avluda kıldı. Tarihi camide, teravih namazının kılınmasının yanı sıra Kadir Gecesi dolayısıyla dua edildi ve vaaz verildi.

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, teravih namaz sonrasında verdiği vaazda, bugünün Kadir Gecesi ve dua gecesi olduğuna dikkati çekerek, dünyanın değişik yerlerinden Müslümanların çok acı çektiğini dile getirdi.

Kavazoviç, "Hepimiz görüyoruz ki, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Yemen'de, Afganistan'da, Myanmar'da kardeşlerimiz çok acı çekiyor. Bu yüzden yardımı hiç reddetmeyen Yüce Allah'tan yardım için dua edelim. Dua edelim ki, tüm Müslümanların kalplerini birleştirsin, aralarındaki bölünmeler son bulsun" diye konuştu.

Camide, gece boyunca Kur'an okundu, Boşnakça ve Türkçe ilahiler seslendirildi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı Camisi'nde toplanan vatandaşlar, Kadir Gecesi vesilesiyle Kur'an okudu ve dua etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan yaklaşık 300 camide de teravih namazının ardından çeşitli programlar düzenlendi.

Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'da, açık alanda toplu dua edildi.

Müslümanların yaşadığı Preşeva Vadisi'nin yanı sıra Sırbistan'ın Şabac, Kraguyevac, Novi Sad ve Niş kentlerinde de Kadir Gecesi, düzenlenen programlarla ihya edildi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Müslümanlar, Kadir Gecesi vesilesi ile tarihi camilere akın etti. Üsküp'teki tarihi Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa ve Köse Kadı Camisi'ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, teravih namazının ardından uzun süre dualar etti.

Yaklaşık 2 milyonluk nüfusunun çoğunluğu Müslüman Arnavut, Türk, Boşnak ve Goralılardan oluşan Kosova'nın başkenti Priştine ile Gilan'daki camilerde Kadir Gecesi münasebetiyle programlar düzenlendi. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kadir Gecesi vesilesiyle başkent Priştine'de iftar verdi.

Başkent Priştine'de Osmanlı eseri olan ve bir süre önce restorasyonu tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Camisi'nin içinde yer bulamayan cemaat avluda ve cami bahçesinde saf tuttu.

Batı Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'da, Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Rojaye, Biyelo Polje ve Plyevlya, Ulciny ve Bar gibi kentlerde Kadir Gecesi kutlandı. Hırvatistan'da başkent Zagreb'in yanı sıra Riyeka ve Sisak kentlerinde de Müslümanlar camilerde birlikte saf tuttu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Gecesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement