Kadıovacık, Köy Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kadıovacık, Köy Turizmine Hazırlanıyor

Kadıovacık, Köy Turizmine Hazırlanıyor

Urla Rotary Kulübü, Dünya’da ikinci, Türkiye’de birinci karbon ayak izi en düşük Köy olan Urla’nın Kadıovacık Köyü’nde toplantı düzenledi.

14.10.2014 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Rotary Kulübü, Dünya'da ikinci, Türkiye'de birinci karbon ayak izi en düşük Köy olan Urla'nın Kadıovacık Köyü'nde toplantı düzenledi.

Kulüp tarafından yapılan ve yapılması planlanan projelerin aktarıldığı kahvaltılı toplantıya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Meclis Üyeleri, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Mecit İşce, Bölge Saymanı Lütfü Demir, 7. Grup Guvernör Yardımcısı Begüm Şanlı, Bölge Vakıf Başkanı Selim Yeğen, Urla Rotary Kulüp Başkanı Avram Kastro, Kulüp Üyeleri ve Köy Muhtarı Nazif Çakıroğlu katıldı.

Köy turizmini canlandırmak amacıyla köy kahvaltı yerleri, köy evi butik otel gibi projeler tasarladıklarını ifade eden kulüp üyeleri, Başkan Sibel Uyar'dan tam destek aldılar. 5 yıllık stratejik planları içerisinde kırsal kalkınmayı desteklemek ve böylece köylerdeki tersine göçü hızlandırmak olduğunu ifade eden Başkan, var olan değerlere sahip çıkılması ve geleceğe aktarılması gerektiğini söyledi.

Köy meydanındaki kahvede yapılan kahvaltı sonrasında Başkan Sibel Uyar'a, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hayata geçirdikleri projeleri İçme Suyu Tesisini gezdiren Urla Rotary Kulübü üyeleri, tesisteki suyu güneş enerjisi sayesinde elde ettikleri elektrik enerji ile depoladıklarını ve köy meydanındaki çeşmeye arıtılmış olarak içme suyu şeklinde aktardıklarını anlattılar.

Köy sokakları ve köy evleri gezerek, butik otel ve restoran için keşifte bulunan ekip, Kadıovacık Köy Turizmini sağlamak için yeniden bir araya gelecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadıovacık, Köy Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement