Kadınlar, Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Kadınlar, Özgecan İçin Yürüdü

Kadınlar, Özgecan İçin Yürüdü

Taksim’de bir araya gelen yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto ederek, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüdü.

22.02.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim'de bir araya gelen yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto ederek, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüdü.

Taksim Tünel Meydanı'nda bir araya gelen ve kendilerine "Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu" ismini veren yüzlerce kadın, Özgecan Aslan cinayetini ve kadına karşı şiddeti protesto etmek için yürüdü. Tünelden Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup, döviz taşıyarak slogan attı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Öznur Subaşı, "Bu coğrafyada her gün en az 3 kadın en yakınındaki erkekler, yani kocası, sevgilisi, babası, abisi tarafından katlediliyor. ve bu cinayetler yıllarca süren işkencenin, sistematik şiddetin ardından, kendini göstere göstere geliyor. Kadın cinayetleri ne kadar vahşice işlense de katillerin hiçbiri ruh hastası değil. Hepsinin ortak özelliği erkek olmak ve devlet yetkilileri tarafından bu katillerin sırtının sıvazlanması. Yani her gün 3 kadının öldürülmesi karakter özelliğine bağlayıp hızla sorumluluğu üzerinden atıyor. Biz kadınlar sokaklara döküldük, isyanımızı büyütüyoruz" dedi.

Subaşı, "Erkek yargının mensupları, cinayet ile erkeğin yıllardır süren sistematik şiddeti arasındaki bağlantıyı kurmaktan aciz, kadın katilleri için adeta indirim yarışına giriyor. Bizi katleden erkeklerin ailede, kahvede, mahallede, dizilerde, haberlerde herkes sırtını sıvazlıyor. Öyle ki, karısını öldüren bir adam 'Öldürme hakkımı kullandım' diyebiliyor. Kadınlara söylenenler ise; yuvanı yıkma, erkektir yapar, çocuğun için sabret, sen de mini etek giyme, o saatte sokakta ne işin vardı, bağırmamışsın demek ki rızan vardı. Suç öldüren, tecavüz eden erkete değil, kadında aranıyor. Biz kadınlar hayatlarımıza sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardında sessizce dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar, Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement