'Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi' Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

'Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi' Eğitimleri Başladı

\'Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi\' Eğitimleri Başladı

Diyarbakır'da 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamındaki eğitimler başladı.

20.03.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği himayesinde Vali Hüseyin Aksoy'un Eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde eğitim toplantısı düzenlendi.

Programa Hülya Aksoy'un yanı sıra Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş, Beyaz Ay Derneği Başkanı Nezihe Kent ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy amaçlarının Diyarbakırlı kadınları kendi sağlıkları hakkında bilgilendirmek olduğunu belirterek eğitim programına katkısı olanlara teşekkür etti.

Programın amacının kadın sağlığını tehdit eden en önemli hastalıkların başında gelen meme kanserinin erken teşhis edilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Hülya Aksoy program sonunda kadınlarımızın daha da bilinçli hareket etmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Şiddettin kabul edilemez olduğunu söyleyen Hülya Aksoy programın bir amacının da şiddete maruz kalan kadının nasıl hareket edeceği ve nereye başvuracağı hakkında kadını bilgilendirmek olduğunu dile getirdi.

Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, Kendi kendine meme muayenesi, Rahim Ağzı Kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, kadınlardan gelen soruların cevaplandırılması ise sonlandırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kadın Sağlığı ve Eğitim Projesi' Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement