Kadın Ressamlar, Kadınlar Gününü Fırçalarıyla Anlattı - Son Dakika
Yerel

Kadın Ressamlar, Kadınlar Gününü Fırçalarıyla Anlattı

Kadın Ressamlar, Kadınlar Gününü Fırçalarıyla Anlattı

Kadın ressamların girişimleriyle, Sezgi Sanat ve Resim Kursu öncülüğünde Forum Kayseri’de düzenlenen resim sergisinin açılışını Vali Orhan Düzgün ile eşi Gül Düzgün yaptı.

08.03.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ressamların girişimleriyle, Sezgi Sanat ve Resim Kursu öncülüğünde Forum Kayseri'de düzenlenen resim sergisinin açılışını Vali Orhan Düzgün ile eşi Gül Düzgün yaptı.

4 yıldır Sezgi Sanat ve Resim Kursu'nda çalışmalarına devam eden kadın ressamların fırçalarından dökülen eserler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle forum Kayseri'de vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiye Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile eşi Gül Düzgün de katılırken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Forum Kayseri'de düzenlenen sergide, 5 ressam ve öğrencilerinin yaptığı 45 resim vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında eşiyle beraber açılış kurdelesini kesen Vali Orhan Düzgün, 8 Mart dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kayseri'de pek çok etkinlik yapıldığını dile getirdi. Sergide emeği olan herkese teşekkür eden Vali Düzgün, "Burada alış-veriş merkezinde, ressamlarımızın kadın teması ile hazırlamış oldukları sergi. Ben emeği geçen sanatçılara teşekkür ediyorum. İnşallah kadınlarımızın daha güzel günler, daha güzel gelecek görmesi temennisi ile serginin hayırlı olmasını diliyorum. Dünyada yaşayan her iki kişiden biri kadındır. Onun için, aslında erkeklerin var olduğu her alanda, kadınlarında olması gereklidir. Zaman zaman gerek ülkemizde, gerek diğer ülkelerde kadın haklarına karşı olumsuz olaylarla karşılaşılabiliyor. Bu 8 Mart gününde de, ben kadının gerek çalışma hayatında gerek aile hayatında, gerekse de sosyal hayatta daha iyi şartlara kavuşması için bir vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kadınların en kaliteli yaşama sahip olmasını dileyen Gül Düzgün ise, "Çok güzeldi. Bütün emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Kayseri'de bütün bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. İnşallah tüm kadınlarımız en kaliteli yaşama sahip olurlar. İnşallah nice güzel kadınlar gününü hep birlikte kutlamayı başarırız" diye konuştu.

Sergiyi gezen Vali Orhan Düzgün ve eşi, daha sonra sergideki resimleri yapan ressamlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Bu arada ressam Muzaffer Bulut, yaptığı resimlerden birisini Vali Orhan Düzgün'e hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Ressamlar, Kadınlar Gününü Fırçalarıyla Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement