Kadın Polislere Kadın Sağlığı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kadın Polislere Kadın Sağlığı Eğitimi

Kadın Polislere Kadın Sağlığı Eğitimi

Diyarbakır Valiliği'nin himaye ettiği, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bayan polis memurlarına eğitim verildi.

13.06.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nin himaye ettiği, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bayan polis memurlarına eğitim verildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Hülya Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü'nün eşi Hacer Böğürcü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz'un eşi Eylem Yavuz, Akın Karatay'ın eşi Figen Karatay, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bayan polis memurları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy; "Emniyet teşkilatımızın değerli mensupları hepiniz projemize hoş geldiniz. Biz Diyarbakır Valiliği olarak kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek üzere böyle bir proje başlattık. İl Emniyet Müdürümüz ve değerli eşlerinin desteğiyle bunu sizinle paylaşmak üzere buradayız, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu projeyi başlatmamızın sebebi; kadınlarımızın kendilerini biraz ihmal etmeleridir. Kadın sağlıklı olmalı ki her şey daha iyi yürüsün. Siz ifa ettiğiniz meslek dolayısıyla çok daha sağlıklı olmak durumundasınız. Biraz sonra doktor arkadaşımız eğitimin içeriğini sizlere ayrıntılı olarak anlatacaktır. Özellikle kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere kadın sağlığı hakkında sizleri bilgilendirecektir. Burada özellikle kadınlarımızın her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını istiyoruz. Sadece meme kanseri değil; rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite ve son olarak kadına yönelik şiddet hakkında bilgilendirme yapılacak. Kadını ilgilendiren belirli konuları sizleri fazla sıkmadan aktaracağız. Benim sizlerden bir ricam olacak, burada anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşmanızı istiyorum. Kendinizi ihmal etmeyin" dedi.

Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Dr. Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı. Sunumun ardından talep eden kadınlara doktorumuz tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadın Polislere Kadın Sağlığı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement