Kadın Kursiyerler, Alabalık Yetiştiriciliği Sertifikasını Aldı - Son Dakika
Yerel

Kadın Kursiyerler, Alabalık Yetiştiriciliği Sertifikasını Aldı

Kadınların mesleki konularda eğitim almaları ve istihdam edilmeleri için "Kadın Eliyle Alabalık Yetiştiriciliği" kursunu tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

12.09.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınların mesleki konularda eğitim almaları ve istihdam edilmeleri için "Kadın Eliyle Alabalık Yetiştiriciliği" kursunu tamamlayan kadınlara, sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı" kapsamında ilçedeki kadınların eğitim almaları ve istihdam edilmeleri için açılan kursu tamamlayan 24 kadına sertifikaları verildi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Elvanlı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, insanların işe yerleştirilmesinde ve iş sahibi olmasında önceliğin kadınlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Ülke ve bölge kalkınması ve kadınların üretime katkı sunması adına meslek sahibi olmalarının önemli olduğunu belirten Taştan, kadınların aile hayatında da sosyal hayatta da hep önde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sosyal yardımlaşmaya yapılan başvuruların yüzde 99'u, babanın kazandığı halde evine ailesine çocuğuna bakmayanın evini terk edenlerin hep erkekler olduğu yönünde. Annelerin çocuklarına bakabilmek için ya gündeliğe gidiyor ya da çalışma imkanı yoksa bize başvurarak vakıftan yardım istiyor. Sokaklarda dilenen Erdemlili kadın görmedim, duymadım. Gücü yetiyorsa mutlaka çalışıp evine katkı sunuyor. Bu nedenle insanlara istihdam sağlarken öncelikle kadınlara iş vermemiz gerekiyor. Bu kursun da kadınlara yönelik açılmasından dolayı bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Konuşmaların ardından kadınlara, sertifikaları verildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Kursiyerler, Alabalık Yetiştiriciliği Sertifikasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement