Kadın İşçiler "Kışın Soğuk Suda Turp Yıkamayacak" - Son Dakika
Yerel

Kadın İşçiler "Kışın Soğuk Suda Turp Yıkamayacak"

Türkiye 'de turp ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, lise öğrencileri ve öğretmenler, "kadın işçilerin kışın soğuk suda elleri üşümesin" diye turp yıkama makinesi üretti.

12.06.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye 'de turp ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, lise öğrencileri ve öğretmenler, "kadın işçilerin kışın soğuk suda elleri üşümesin" diye turp yıkama makinesi üretti.

Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Beyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında çoğunluğu kadınlardan oluşan tarım işçilerine ve üreticilerine destek amacıyla öğretmen ve öğrencilerin böyle proje ürettiğini söyledi.

Savrun Çayı'ndaki sudan elde edilen enerjiyle çalışacak makinenin, turp sezonunun başlamasıyla üreticilere büyük katkı sunacağını ifade eden Beyoğlu, "Her yıl ortalama 5 bin kişinin çalıştığı ve ilçemiz ekonomisine 50 milyon lira katkı sağlayan turp sektörüne, öğretmen ve öğrencilerimiz hazırladığı proje ile destek verecek. Kış aylarının soğuk sularında kadınlarımız artık turp yıkamayacak. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölümü Başkanı Mustafa Karahanlı ise elektrik veya motor kullanılmadan potansiyel enerjinin mekanik enerjiye çevrilmesiyle makinenin çalıştığını belirterek projenin 10 günde gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerden Ömer Bozkurt da kış aylarında kadınların soğuk suda turp yıkamasını önlemek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

İnsanların gelişen dünyada her şeyi hızlı yaşayıp, tüketen bir topluma dönüştüğüne dikkati çeken Bozkurt, "TÜBİTAK desteği ile okulumuzda düzenlenen bilim fuarında turp yıkama makinesi ile katıldık. Öğretmenlerimizle birlikte bu projeyi daha da geliştirerek turp üreticilerine destek olmak istiyoruz. Projemiz, büyük ilgi görüyor. Taleplere göre üretim yapacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ise projenin çok güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu belirterek, desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın İşçiler 'Kışın Soğuk Suda Turp Yıkamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement