Kadın Girişimciden Izgaralık Piliç Tesisi - Son Dakika
Güncel

Kadın Girişimciden Izgaralık Piliç Tesisi

Kadın Girişimciden Izgaralık Piliç Tesisi

Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki kadın girişimci Sabiha Şebnem Uysal, 2014 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibeyle Çine'de modern bir ızgaralık piliç (broiler) üretim tesisi kurdu.

25.03.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki kadın girişimci Sabiha Şebnem Uysal, 2014 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibeyle Çine'de modern bir ızgaralık piliç (broiler) üretim tesisi kurdu.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'ne 11'inci başvuru çağrı döneminde, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım alt tedbiri kapsamında proje sunan kadın girişimci Sabiha Şebnem Uysal, Çine İlçesi'ne modern bir broiler üretim tesisi kurarak girişimci kadınlara örnek oldu. 1 milyon 704 bin 201 lira bütçeli projesi ile 692 bin 641 lira geri ödemesiz hibe desteği alan ve tesisinin inşaatını tamamlayan Uysal, kalıcı bir yatırımcı olmayı hedeflediğini açıkladı. TKDK'ya proje başvurusunda bulunduklarını ve projelerinin kabul edilip, 21 Nisan 2014 'te TKDK ile sözleşme imzaladıklarını belirten Uysal, sözleşmenin ardından 6 buçuk ay gibi bir süre içerisinde yatırımlarını tamamladıklarını ve toplam yatırım tutarının yüzde 55 oranındaki 692 bin liralık kısmını geri ödemesiz hibe desteği olarak aldığını söyledi.

Kadın girişimcilere seslenen proje sahibi Uysal, şöyle konuştu:

"TKDK'nın astığı afişler ve daha önce TKDK'dan destek alan arkadaşlarımızın vasıtasıyla bu desteklerden haberdar olduk. TKDK'nın destek verdiğini ve bu desteğin de yüzde 50'sini hibe olarak geri ödediğini duyunca eşimle karar vererek proje başvurusunda bulunduk. Aldığımız destek sayesinde tesisimizin inşaatını yaptık. Makine ekipmanlarımızı kendi imkanlarımızla tedarik ettik. TKDK sayesinde ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduk. İlerleyen dönemlerde büyükbaş hayvancılık ile ilgili proje sunmayı planlıyorum. Korkulması ya da çekinilmesi gereken hiçbir şey yok. Kurumun evrak prosedürünün yoğun olduğu söyleniyor. Bu kadar hibe veren bir kurumun prosedürünün yoğun olması gayet normal. Vatandaşlarımız hiç korkmasınlar. İyi bir projeyle sizler de bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Ben kadın girişimci olarak et üretim sektöründe kadının da başarılı olabileceğini göstermeye çalıştım. Bu tür devlet destekleri yatırım yapacaklar için büyük fırsattır. Tüm girişimci kadınlar devlet desteklerini değerlendirerek her alanda başarılı olabileceklerini göstermelidir." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Girişimciden Izgaralık Piliç Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement