Kadın Çalıştayının Sonuçları Kitaplaştırılacak - Son Dakika
Yerel

Kadın Çalıştayının Sonuçları Kitaplaştırılacak

Kadın Çalıştayının Sonuçları Kitaplaştırılacak

Karşıyaka Belediyesi, 5-6 Kasım tarihinde tarihlerinde ’Kadına Yönelik Şiddet’ temasıyla gerçekleştirdiği kadın çalıştayını tamamladı.

07.11.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, 5- 6 Kasım tarihinde tarihlerinde 'Kadına Yönelik Şiddet' temasıyla gerçekleştirdiği kadın çalıştayını tamamladı. Çalıştay sonuçlarının ise kitaplaştırılacağı ifade edildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize ettiği kadın çalıştayı tamamlandı. İki günde üç ayrı oturum ve beş atölye çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalara 28'i akademisyen 100'e yakın konuk katılırken, yaklaşık iki bin kişi de paneli izleyenler arasında yer aldı. Son oturumda panelin sonuç bildirgesi okundu. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet rollerinin eşitlenmesi için yapılması gerekenler sıralandı. Sonuç Bildirgesine giren maddeler kitaplaştırılacak ve tüm kamu ve özel sektör kurumlarına gönderilecek.

"KADINA ŞİDDETİ YERYÜZÜNDEN SİLECEĞİZ"

Kapanış oturumuna katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, katılımcılara ve çalıştayın yapılmasına katkı koyan kurum temsilcilerine çiçek ve plaket verdi. Başkan Akpınar "Kanayan yaramız olan kadına yönelik şiddeti, çalıştayda ürettiğiniz bilgi ve belgelerle yeneceğiz. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve sorumluluğu içindeyim. Kadına Şiddet denen nefret ve insanlık suçunu, hep birlikte ülkemizden ve yeryüzünden sileceğiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nin kadın çalıştayı sonuçlarının ise önemli maddelere yer verildi. Sonuçlar şöyle sıralandı:

"Eşitsizliğin ortadan kalkması için önce adalet sağlanmalı. Ders kitaplarında cinsiyet kalıp yargıları değiştirilmeli. Medya dilinde, cinsiyet ayrımcılığı yapılmamalı. Cinsiyet rollerini eşitlemek için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalı. Siyasetin dili değişmeli. Ekonomik ve siyasal alanda kadına daha çok yer verilmeli. Şiddete karşı yasal sorumluluklar caydırıcı olmalı. Kadın Hakları Merkezi açılmalı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çalıştayının Sonuçları Kitaplaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement