Kadıköy'de Vatandaşa "Böcek" İkram Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Vatandaşa "Böcek" İkram Ettiler

Kadıköy\'de Vatandaşa "Böcek" İkram Ettiler

Kadıköy'de stant kuran bir firma, özel olarak üretilip pişirilen böcekleri vatandaşlara ikram etti.

03.06.2015 13:10  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Bahariye Caddesi'nde bir firma 'Pestorant' adlı proje kapsamında bir stant açtı. Stantta, yenilebilir akrepli, çekirgeli ve meyve aromalı şekerler, kremalize edilmiş çekirgeler, çikolatalı böcekler, karıncalı sakız ve şekerlemeler vatandaşlara ikram edildi. İlk kez karşılaştıkları böceklere şaşkınlıkla bakan vatandaşlardan bazıları verilen böcekleri yedi. Bazı vatandaşlar ise korktuklarını söyleyerek verilen böcekleri geri çevirdi.

"PROTEİN DEPOSU OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTEDİ"

Firma yetkililerinden Ayşe Sav, 'İçinde böcek olan iki farklı sağlıklı konuyu bir araya getirmek. Birlikte yaşadığımız haşerelerin aslında protein deposu olduğunu göstermek istedik. Amacımız bir yandan sağlığımıza zarar veren kontrol altında tuttuğumuz böceklerle mücadele etmeye çalışırken bir yandan da farklı türdeki böceklerin insan sağlığına faydalı olduğunu vurgulayabilmek. Bütün dünyada yapılıyor bu organizasyon. Vatandaşların yoğun bir ilgisi var. İlk başta tatmak istemeyenler dönüş yolunda bir tabakla ayrıldılar." diye konuştu.

"BAHARATLI ÖZEL SOSLUYMUŞ, GAYET HOŞ"

Korktuğunu fakat merak ettiğini söyleyen Ahmet Köçek, 'Cipse benziyor. Baharatlı özel sosluymuş, gayet hoş. Bu akrepli şekeri yemeyeceğim ama patronuma götüreceğim." diye konuştu. Başka bir vatandaş ise aldığı ürünü kokladıktan sonra, 'Korkuyorum midemde canlanır diye. Merak ettim içinde kurt varmış herhalde." ifadesini kullandı.

Böceklerden tatmak isteyenler stant önünde ilginç görüntüler oluşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Vatandaşa 'Böcek' İkram Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Turks: Savaşta miyiz lan sanki domuzdan başaka herşey mübah olsun..Sen git o kutsal kitabı bir daha oku. 10 0 Yanıtla
  • of: Kadıköyde satanist çok onlar yemiştir 10 0 Yanıtla
  • ReisCcC: Kadıköy abi normaldir sorsanız medeniyetin başkenti derler yerimlan sizin medeniyetinizi orda yaşayanların biçogu müslüman hatta türk bile diyil 7 2 Yanıtla
  • TÜRKMEN DÜŞMANI MHP: ŞİMDİ BİRİLERİ ÇIKAR BU STANTLARI BUNLARIN KAFASINA GEÇİRİR SONRADA SUÇLU OLUR:.. 7 2 Yanıtla
  • 44: şerefsizler 3 4 Yanıtla
  • Davut: Bu bir proje merak etmeyin yakında herkesi böcek yiyecek kadar çaresiz hale getirecekler. Hazır olun kıyamet projesi devrede. 1 6 Yanıtla
  • LEVENT: Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaya başlandı. 4 3 Yanıtla
  • s orhan: millet parakazanmak için hertürlü pisliği yapıyor bunların hepsi dinen haram çünkü bunlar haşeredir 5 1 Yanıtla
  • İSİMBOŞBIRAKILAMAZ: ıyyyyy ! 4 2 Yanıtla
  • BABA: taylandda çok yedim be baaabaaa :))))) 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement