Kaderlerini Değiştirmek İçin Bodrum'a Geldiler - Son Dakika
Yerel

Kaderlerini Değiştirmek İçin Bodrum'a Geldiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 sürecek "Maden Somalı Gencin Kaderi Olmamalı Projesi" kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinde yaşamını sürdüren 30 genç, turizm sektöründe yetiştirilmek üzere ilçeye getirildi.

22.12.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 sürecek "Maden Somalı Gencin Kaderi Olmamalı Projesi" kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinde yaşamını sürdüren 30 genç, turizm sektöründe yetiştirilmek üzere ilçeye getirildi.

Bodrum ve Soma Kaymakamlıkları ile Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) ve Soma Çocuk Gelişim Merkezi'nin desteğiyle düzenlenen projeye, Soma ilçesinden 30 genç katılıyor.

Akşam saatlerinde eğitim alacakları ilçeye bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki otele otobüsle getirilen 30 kişilik ilk grup, burada BOYD ve otel yetkililerince karşılandı. Gençler, burada  BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu tarafından proje hakkında bilgilendirildi.

Kısa bilgilendirmenin ardından kalacakları odalara üçerli gruplar halinde yerleştirilen gençlerin, çok mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi. İş Sağlığı ve Güvenliği mezunu İsmail Hakkı Arı, yaklaşık iki aydır madende çalıştığını ancak madende çalışmanın kendisini mutlu etmediğini söyledi.

Bodrum'a kaderini değiştirmek için geldiğini anlatan Arı, "Buraya gelmekteki amacım, kaderimi değiştirmekti. Eninde sonunda nasıl olsa madene gireceğiz deyip, okumayı bile düşünmediğim zamanlar oldu. Ama bunu yenmek için önce üniversiteyi bitirdim. Bu fırsat da elime geçince değerlendirmek istedim" diye konuştu.

Gençlere mutfak, servis, ön büro ve kat hizmetleri branşlarında eğitimlerin verileceği bildirildi. 10 kişilik ikinci bir grubun da önümüzdeki günlerde ilçeye geleceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaderlerini Değiştirmek İçin Bodrum'a Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement