Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat - Son Dakika
Güncel

Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat

Kaçkar Dağları\'nda Doğal Hayat

Erzurum'un İspir İlçesi'nde oturan 33 yaşındaki Bülent Erkan, Kaçkar Dağları'nın güneyinde doğal yaşamı ölümsüzleştirdi.

20.04.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un İspir İlçesi'nde oturan 33 yaşındaki Bülent Erkan, Kaç kar Dağları'nın güneyinde doğal yaşamı ölümsüzleştirdi. 'Yılın büyük bir bölümün Kaçkar'larda geçirdiği için 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan, erimekte olan karların arasında yükselen çiğdemleri, doğada yem arayan keklik, gelincik ve bir boz ayıyı kameraya kaydetti.

İspir İlçesi'ne bağlı Yedigöl Köyü'nde çiftçilik ve dağcılık yapan, yıllardan bu yana yaban hayatı gözleyen Bülent Erkan, kelebekten yaban keçisine, şahinden kekliğe, ayı ve kurtlardan kırmızı benekli alabalıklara yüzlerce canlının fotoğrafını çekti. Doğada kendi yöntemleri ile gizlenerek kamerasıyla yaban hayatı belgeselleştiren Erkan, çok iyi saklandığı için hayvanları yakından gördüğünü ancak hiç korkmadığını bildirdi. Kaçkar Dağları'nın güneyindeki Verçenik ile Pertenson Yaylası'na yaz- kış her mevsimde çıktığını anımsatan Bülent Erkan, şunları söyledi:

"14 Mayıs 2013 günü, bir boz ayının yavrusunu kurtlara vermemek için nasıl mücadele ettiğini 2 saat boyunca izlemiş ve kameraya çekmiştim. Son bir aydan beri dağları dolaşıyorum. Eriyen karların arasından kardelen gibi yükselen çiğdemler bir harikaydı. Kaçkarlar' da doğal hayatı görüntülemek için kayalıkların içine saklandıktan sonra her biri hindi büyüklüğündeki 3 ur keklik yanımdan sekerek gitti. Karşıda bir beyaz renkli bir gelincik, yuvasına girip- çıkıp beni kontrol ediyordu. Kış uykusundan kalkan bir boz ayı, biraz aşağıda karların içinden geçti, gitti. Gerçekten bunlar yanı başımda olduğu zaman korkmuyorum. Ben o sırada büyük bir zevk ve heyecanla gelecekte hazırlayacağım İspir belgeseli için yaban hayatı görüntülüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi
    16:57 İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi

    Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

  • Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı
    16:57 Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalan borçlarının 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu açıklandı.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.

  • Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 zanlıyı yakalamak için operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 68 sentetik ecza hapı, 0,19 gram sentetik uyuşturucu, 2 ruhsatsız tüfek ve 8 kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Elazığ'da mahsur kalan köpek kurtarıldı
    16:52 Elazığ'da mahsur kalan köpek kurtarıldı

    Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir şelalenin ortasında mahsur kalan köpek, İlçe Belediye Başkanının katıldığı çalışmayla bulunduğu yerden kurtarılarak doğal ortamına bırakıldı.

  • Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu
    16:52 Aydın'da Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonrası Bina Çatısı Uçtu

    Aydın'ın Köşk ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonrasında bir binanın çatısı uçtu, devrilen ağaç duvarı yıktı. Köşk Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı.

  • Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu
    16:52 Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.


Advertisement