Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat - Son Dakika
Güncel

Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat

Erzurum'un İspir İlçesi'nde oturan 33 yaşındaki Bülent Erkan, Kaçkar Dağları'nın güneyinde doğal yaşamı ölümsüzleştirdi.

20.04.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un İspir İlçesi'nde oturan 33 yaşındaki Bülent Erkan, Kaç kar Dağları'nın güneyinde doğal yaşamı ölümsüzleştirdi. 'Yılın büyük bir bölümün Kaçkar'larda geçirdiği için 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan, erimekte olan karların arasında yükselen çiğdemleri, doğada yem arayan keklik, gelincik ve bir boz ayıyı kameraya kaydetti.

İspir İlçesi'ne bağlı Yedigöl Köyü'nde çiftçilik ve dağcılık yapan, yıllardan bu yana yaban hayatı gözleyen Bülent Erkan, kelebekten yaban keçisine, şahinden kekliğe, ayı ve kurtlardan kırmızı benekli alabalıklara yüzlerce canlının fotoğrafını çekti. Doğada kendi yöntemleri ile gizlenerek kamerasıyla yaban hayatı belgeselleştiren Erkan, çok iyi saklandığı için hayvanları yakından gördüğünü ancak hiç korkmadığını bildirdi. Kaçkar Dağları'nın güneyindeki  Verçenik ile Pertenson Yaylası'na yaz- kış her mevsimde çıktığını anımsatan Bülent Erkan, şunları söyledi:

"14 Mayıs 2013 günü, bir boz ayının yavrusunu kurtlara vermemek için nasıl mücadele ettiğini 2 saat boyunca izlemiş ve kameraya çekmiştim. Son bir aydan beri dağları dolaşıyorum. Eriyen karların arasından kardelen gibi yükselen çiğdemler bir harikaydı. Kaçkarlar'da doğal hayatı görüntülemek için kayalıkların içine saklandıktan sonra her biri hindi büyüklüğündeki 3 ur keklik yanımdan sekerek gitti. Karşıda bir beyaz renkli bir gelincik, yuvasına girip- çıkıp beni kontrol ediyordu. Kış uykusundan kalkan bir boz ayı, biraz aşağıda karların içinden geçti, gitti. Gerçekten bunlar yanı başımda olduğu zaman korkmuyorum. Ben o sırada büyük bir zevk ve heyecanla gelecekte hazırlayacağım İspir belgeseli için yaban hayatı görüntülüyorum." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçkar Dağları'nda Doğal Hayat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement