Zabıta Ölüm Yeleklerine El Koydu! - Son Dakika
Güncel

Zabıta Ölüm Yeleklerine El Koydu!

Zabıta Ölüm Yeleklerine El Koydu!

İstanbul'da Zabıta ve Emniyet'in ortak denetiminde kaçak olarak satılan 2 bin 103 can yeleğine el konuldu. Sahte ve kaçak can yelekleri mültecilerin ölümüne davetiye çıkarıyor.

21.01.2016 16:25  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin yaptığı son denetimlerde kaçak olarak satılan 2 bin 103 can yeleğine el konuldu. Daha önce mültecilere sahte ve standartlara uygun olmayan can yelekleri ve şişme botlar satan iş yerleri ve imalathanelere operasyonlar yapılmıştı.

2013 KAÇAK CAN YELEĞİNE EL KONULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Avrupa Yakası İktisadi Denetim Zabıta Amirliği; Fatih, Zeytinburnu ve Bağcılar'da iş yerlerine yönelik denetimler yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yapılan çalışmada, toplam 18 iş yeri denetlenerek, kaçak olarak satıldığı tespit edilen 2 bin 103 can yeleğine el konuldu. Ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerleriyle ilgili tanzim edilen tespit zabıtları da, gereğinin yapılması için ilgili ilçelerin Belediye Başkanlıklarına gönderildi.

ÖLÜM TİCARETİ

Daha önce İstanbul, İzmir ve Antalya'da yapılan operasyonlarda binlerce sahte can yeleğine el konulmuştu. Sahte ve denetlenmemiş can yeleklerinden bazıları hiç işe yaramıyor. Şişme botlar insanları taşımayarak batıyor. Bunlara güvenerek Türkiye'den kaçmaya çalışan mültecilerin ölümüne davetiye çıkarıyor. Bir nevi ölüm tacirliği yapan sahte can yeleği üreticileri uluslararası medya da ses getirmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zabıta Ölüm Yeleklerine El Koydu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement