Kaç Faktör Güneş Kremi Kullanılmalı? - Son Dakika
Dünya

Kaç Faktör Güneş Kremi Kullanılmalı?

Kaç Faktör Güneş Kremi Kullanılmalı?

İngiltere Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü kılavuzuna göre, 15 faktör güneş koruyucu kremler yeteri kadar kullanıldığı taktirde etkili olabiliyor.

01.06.2011 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü kılavuzuna göre, 15 faktör güneş koruyucu kremler yeteri kadar kullanıldığı taktirde etkili olabiliyor, İlaç ve Tedaviler Bülteni ise 15 faktör yerine 30 faktör güneş kremi kullanılması gerektiğini öne sürdü Güneşten korunmada hangi faktörün etkili olduğu tartışılıyor. İngiltere Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü kılavuza göre, 15 güneş koruma faktörlü kremler yeteri kadar kullanıldığı taktirde etkili olabiliyor, ancak İlaç ve Tedaviler Bülteni güneşten korunmak için SPF 15 yerine SPF 30 kullanılması gerektiğini iddia etti.

BBC'e göre, İngiltere Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü (NICE), güneşten korunmak için SPF 15 kremlerin yeteri kadar kullanıldığı taktirde etkili olabileceğini savunurken, İlaç ve Tedaviler Bülteni SPF 15 yerine SPF 30 güneş kremi kullanılması gerektiğini öne sürdüğünü bildirdi.

Haberde, güneş kremlerinin cilt kanserinin gelişmesi riskini arttıran ve cilde zarar veren ultraviyole (UV) ışınlarının cilde ulaşmasını engellediğine dikkat çekildi. Araştırmaların SPF 15 güneş koruyucu kremlerin yoğun bir şekilde kullanıldığı taktirde cildi korumak için yeterli olabileceğini öne sürdüğü belirtiliyor.

-"BİRÇOK İNSAN YETERİ KADAR GÜNEŞ KREMİ KULLANMIYOR"-

Araştırmaların, güneş kreminin standart olarak vücudun 1 santimetrekaresi için 2 miligram kullanılması gerektiği ve 200ml bir şişenin yaklaşık altıda birini yetişkinler için bütün vücudu için yeterli olabileceğini ortaya çıkardığı belirtilerek birçok insanın daha az miktarda güneş kremi kullandığı ifade edildi.

-KARŞI GÖRÜŞ-

İlaç ve Tedaviler Bülteni Editörü Dr. Ike Iheanacho NICE'ın güneşten korumak için tavsiye ettiği SPF 15 bir yanılgı olduğunu, kilit kanıtın gözden kaçırıldığını, SPF 15'in halk sağlığı için en iyisi olmadığını ve bu tavsiyenin yeniden gözden geçirilmesi ve doğrulanmaya ihtiyacı olduğunu söylediğine dikkat çekti.

NICE direktörü Prof. Mike Kelly ise, NICE kılavuzunda hangi güneş koruma faktörünün en iyi olacağı konusunda bir değerlendirme olmadığını fakat İngiltere'deki cilt kanser lerini azaltmanın etkili yollarıyla ilgilendiklerini belirtti. Kelly, "Aynı zamanda güneş ışınları hepimiz için iyi olabilir, güneş ışınları iyi bir D vitamini kaynağıdır ve güneş fiziksel olarak dışarıda aktif olma fırsatı verir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kaç Faktör Güneş Kremi Kullanılmalı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor
    17:44 İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor

    İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası kapsamında toplanan gıda ve ilk yardım malzemeleri yüklü 6 tır, Konya'dan Gazze'ye uğurlandı. Yardımlar, Ribat İnsani Yardım Derneği ve Darü'l-İhya Derneği'nin destekleriyle temin edildi. Tırlarda ilk yardım, gıda, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunuyor.

  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor
    16:37 Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor

    Çin'in Batı'yla ticaret savaşının ortasında kalan göçmen işçiler, büyük bir zorluk yaşarken, Çin ekonomisini yüksek teknolojiyle kurtarmaya çalışıyor.

  • Dolmabahçe'de Heniyye ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: İsrail bu zulmün bedelini bir gün ödeyecek
    16:04 Dolmabahçe'de Heniyye ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: İsrail bu zulmün bedelini bir gün ödeyecek

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes için atılacak adımlar ve insani yardımların daha hızlı ulaştırılması konuları ele alındı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyecek. Türkiye her zeminde Gazze'ye yönelik katliamları anlatmaya devam edecek." dedi.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.


Advertisement