Johnson's'dan "Çok Daha Fazlası Kampanyası" - Son Dakika
Güncel

Johnson's'dan "Çok Daha Fazlası Kampanyası"

Johnson's, banyonun ve masajın öneminin ebeveynler tarafından anlaşılmasına yardımcı olmak için dünya genelinde "Çok Daha Fazlası Kampanyası" başlattı.

14.04.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Johnson's, banyonun ve masajın öneminin ebeveynler tarafından anlaşılmasına yardımcı olmak için dünya genelinde "Çok Daha Fazlası Kampanyası" başlattı.

Johnson@Johnson Tüketici Grubu Genel Müdürü Hakan Ergen, Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşen kampanyanın tanıtım toplantısında, 1985'ten bu yana ülkede tanınan Johnson@Johnson markasının, dünya lideri markaları kapsayan dev bir şirket olduğunu söyledi.

Markanın, yenilikçi ve güvenilir ürünleriyle, dünyada sağlık ve kişisel bakım alanında dünyanın ilklerinden olduğuna dikkati çeken Ergen, bebek pudrası ile yolculuğa başladıklarını ve gerçek göz yakmayan şampuan da dahil olmak üzere bebek kategorisini oluşturduklarını belirtti.

Johnson's'ın sadece bebeğe cilt bakım ürünleri sunmayan, bebeğin sağlıklı gelişimi ve büyümesi için çalışan bir marka olduğunu vurgulayan Ergen, şöyle konuştu:

"Markamız, bu amaç doğrultusunda da bebek cildi üzerine yapılan bilimsel literatürün yüzde 90'ının gelişmesine yardım eden bir şirket. Innovative yanımız ve doğru ürünlerimizin yanı sıra tüketicimize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Üretimimizi ve ticari faaliyetlerimizi sürekli ve çok önemli araştırmalarla destekliyoruz. Johnson@Johnson Tüketim Grubu çatısı altındaki dünya lideri markalarımızdan biri de bugün burada çocuk gelişiminde banyonun ardından yatan bilimin önemine dikkat çekecek olan Johnson's Baby, yeni adı ile Johnson's."

Ergen, bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişmesinde en büyük rollerden birini üstlenmek için de her konuda araştırmayı sürdüklerini aktardı.

Mobil Bebek Bakım merkezi yola çıkıyor

Açılış konuşmasının ardından televizyon programcısı Esra Erol'un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Yeni Doğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, dokunmanın, banyo-masaj ritüelinin bebek gelişimi üzerindeki etkilerini anlattı.

Johnson & Johnson Profesyonel Program Müdürü Eczacı Buket Halvaşi ve Parfüm üreticisi Givaudan'dan Anne Churchill de kokunun ve banyo masajının önemine değinerek, bilimsel verileri paylaştı.

Toplantıda AA muhabirine, kampanya kapsamında başlayacak "Mobil Bebek Bakım Merkezi"yle ilgili de bilgi veren Johnson@Johnson Tüketici Grubu Pazarlama Müdürü Başak Melik, tır şeklindeki Bebek Bakım Merkezi'yle ülke çapındaki hamilelere ve annelere banyonun ve masajın bilimsel faydalarını anlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Mobil bebek bakım merkezinin Türkiye turuna çıkacağını dile getiren Melik, şu bilgileri verdi:

"Mobil Bebek Bakım Merkezimiz 30'dan fazla ili ziyaret edecek. Merkez dört farklı bölümden oluşuyor. Seminer Köşesi'nde, annelere uzmanlar tarafından sağlıklı bebek gelişimi eğitimi verilirken, Bebeğime Mektup Köşesi'nde, anneler doğacak bebeklerine duygularını ifade etme şansını bulacaklar. Anneler eğitim alırken çocukları "Oyun Köşesi'nde hoşça vakit geçirebilecek ve Sohbet Köşesi'nde ise anneler birbirleriyle deneyimlerini paylaşabilecek."

"Çocuğa iletişim de masajla başlıyor"

Esra Erol da tır uygulamasıyla 30 ilde milyonlarca kadına ulaşabileceğine inandıklarını söyledi. Kampanya hakkında bilgi veren Erol, şunları anlattı:

"Çocuğunuza dokunun, masaj yapın demekle olmuyor. Onların ayağına gidip birebir anlatmak ve onlara dokunmak lazım. Bugün yapılan araştırmalarda da banyonun çocuklar üzerindeki etkisi ve onların gelişimine faydası anlatılıyor. Çocuğa iletişim de masajla başlıyor. Oğlum 3,5 yaşında. 'Ayaklarıma masaj yapar mısın' diyor. Genelde çocukları temizlensin diye banyoya sokarız ama ben bir anne olarak kendimi şanslı hissediyorum. Oğlumla banyoda çok özel ve keyifli vakit geçiriyoruz. Kamyonlar, arabalar banyoya giriyor. Bolca suyun altında maceracılık oynuyoruz. Bir dünya oluşturduk. Türkiye'de yapılan araştırmalara göre de, haftada iki kere banyo yapılıyormuş. Bu bana çok garip geldi. Biz 4-5 gün banyodayız. Yazın her güne çıkıyor."

Erol, çocuklar için alerjik maddelerin bulunmadığı ürünler alınması konusuna dikkati çekti.

Toplantıdan sonra, kampanya kapsamında, 10 Mayıs Anneler Günü'nden itibaren yola çıkacak olan mobil "Johnson's Bebek Bakım Merkezi"nin açılışı, Esra Erol, Melik ve Ergen tarafından kurdelesi kesilerek gerçekleşti.

Açılışın ardından davetliler tarafından tırdaki bakım merkezini gezdi.

- Johnson's Global Banyo Raporu

Johnson's Global Banyo Raporu, Nielsen tarafından Türkiye'de ve Harris Poll tarafından yedi ülkede (İngiltere, Brezilya, Kanada, Çin, Hindistan, Filipinler, ABD)  internet üzerinden gerçekleştirilen ve küçük yaşta çocuğu olan 3 bin 900'den fazla ebeveynin katıldığı anket çalışması ile oluşturuldu.

Raporda elde edilen bulgulara göre, Türk ebeveynlerin yaklaşık yüzde ikisi (yüzde 64) banyo zamanının beyin gelişimindeki önemini hafife alıyor. Raporda ortaya çıkan bulgular ise şöyle sıralanıyor:

"Türk ebeveynlerin yüzde 70'i banyo zamanının çocukları ile geçirdikleri en kaliteli zaman olduğunu ifade ediyor. Dünya genelinde ebeveynlerin yarısından azı (yüzde 42), banyo zamanını bebeklerinin beyin gelişimi için son derece önemli olduğunu söylerken, bu oran Türkiye'de yüzde 36. Türk ebeveynlerine göre, beyin gelişimi için önem sırasında banyo, sağlıklı yemek, oyuncaklarla oynamak bebek ile iletişimden sonra geliyor. Dünya genelindeki ebeveynlerin yaklaşık dörtte biri (yüzde 23) ile kıyaslandığında, Türk ebeveynlerin yüzde 32'si bebeklerinin beyin gelişimi için bebeklerine masaj yapmanın son derece önemli olduğunun bilincinde."

Raporda ayrıca Türkiye'de ebeveynlerin çocuklarına haftada 2 kere banyo yaptırırken bu rakamın dünya genelinde 6 olduğu, Türkiye'de bebeklerin banyo süresi 18 dakika iken dünya ortalamasının ise 20 dakika olduğu vurgulandı. Ebeveynlerin büyük çoğunluğu (%85) banyo ile ilgili olumlu duygular hissettiği, banyoyu bitirdikten sonra en yoğun hissettikleri duygunun ise mutluluk olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Banyo, Türk ebeveynlerinin bebeklerini sakinleştirmek için başvurduğu yöntemler arasında ilk sıralarda geliyor. Türkiye'deki 'Akıllı Telefon Kuşağı' ebeveynlerinin çoğu, çocukları ile ilgilenirken cep telefonlarının sıklıkla dikkatlerini dağıttığını kabul ediyor. Ebeveynlerin yüzde 61'i oyun sırasında, yüzde 55'i sarılma, kucaklaşma anlarında, yüzde 53'ü yemek zamanında cep telefonları ile ilgileniyor. Banyo zamanı ise, teknolojinin giremediği kurtarılmış bir bölge ve ebeveynler banyo zamanı sırasında cep telefonlarını nadiren kullandıklarını veya hiç kullanmadıklarını belirtiyorlar.

Ebeveynler güzel kokan banyo ürünlerinin bebek banyosunun önemli bir parçası olduğunu belirtiyorlar. Türk ebeveynlerin çoğunluğu için banyo zamanı uyku rutininin bir parçası. Türk anne ve babaları, birden fazla çocukları varsa beraber yıkadıklarını söylüyor. Türkiye'de ve dünyada banyo zamanından genelde anneleri sorumlu. Ebeveynler çocuklarına yaptırdıkları ilk banyoyu 'çok önemli bir an' olarak tanımlıyorlar. Ebeveynler banyo sonrası çocuklarının kokusunun 'dünyadaki en güzel koku' olarak tanımlıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Johnson's'dan 'Çok Daha Fazlası Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement