İzzet İbrahim ed-Duri'nin Kurmaylarından 'Öldü' Haberlerine Yalanlama - Son Dakika
Dünya

İzzet İbrahim ed-Duri'nin Kurmaylarından 'Öldü' Haberlerine Yalanlama

İzzet İbrahim ed-Duri\'nin Kurmaylarından \'Öldü\' Haberlerine Yalanlama

Saddam Hüseyin'in sağ kolu İzzet İbrahim ed-Duri'nin öldüğü haberlerini kurmayları yalanlayarak "İşgâlcilerin 12 senede yapamadığını kendini bilmez iki tâne çapulcu mu yapacak?" dediler.

19.04.2015 22:13  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri'nin öldürüldüğüne dair iddialara Ed-Dûri'nin kurmayları tarafından açıklama geldi. İddiaları yalanlayan kurmaylar, Ed Duri'nin hayatta olduğunu ve haberlerin yalan olduğunu iddia etti.

"KENDİNİ BİLMEZ İKİ TANE ÇAPULCU MU YAPACAK"

İBDA'cılara yakınlığıyla bilinen Adımlar Dergisi'ne Türkçe olarak gönderilen açıklamada Ed-Duri'nin büyük bir titizlikle korunduğu belirtilerek "İşgâlcilerin 12 senede yapamadığını kendini bilmez iki tâne çapulcu mu yapacak? Her aldıkları büyük darbeden sonra bu tür haberler yapmaları sadece ne kadar aciz ve güçsüz olduklarını gösterir" ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin 55 kişilik en çok aranan Iraklılar listesinde 6'ncı sırada bulunan ve başına 10 milyon dolar ödül konulan Ed Duri'nin 11 Kasım Cuma günü öldüğüne dair haberler, birçok internet sitesi ve gazetede yer almıştı.

Bu haberlerin önceki gün medyada geniş yer alması üzerine Ed-Duri'nin kurmayları, geçtiğimiz gün uğradığı bombalı saldırı ile gündeme gelen ve İBDA (İslami Büyük Doğu Akıncıları) hareketine yakınlığıyla bilinen Adımlar Dergisi'ne bir açıklama gönderdi.

Besmeleyle başlayan açıklama şu şekilde:

"Irak'ın meşrû Cumhurbaşkanı, Irak Orduları'nın Baş Kumandanı ve BAAS Partisi'nin Genel Başkanı İzzet İbrahim Ed-Dûri (Allah onu korusun) büyük bir titizlikle korunmaktadır. Onun bulunduğu bölgede yaklaşık 30 km. alan içinde ciddi güvenlik önlemleri alınmaktadır. Ayrıca bu bölge içerisinde en az 1000 Cumhuriyet Muhafızı ve fedâiler her dâim hazır bulunmaktadır. Ayrıca olası hava saldırılarına karşı bütün güvenlik önlemleri ve istihbarat çalışmaları saniyesi saniyesine yapılmaktadır. Dolayısıyla büyük komutanın bulunduğu bölgeler Bağdat'ta bulunan "yeşil bölge"den daha güvenlidir. İşgâlcilerin 12 senede yapamadığını kendini bilmez iki tâne çapulcu mu yapacak? Her aldıkları büyük darbeden sonra bu tür haberler yapmaları sadece ne kadar aciz ve güçsüz olduklarını gösterir. Düşman da olsa, insan karşısındakinin erkekçe savunmasını bekler."

ADIMLAR DERGİSİ'NE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Mesajı yayınlayan Adımlar Dergisi, 25 Mart 2015'te bombalı saldırıya uğramış, saldırıda bir kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın failleri hala bulunamadı.

Kaynak: Odatv

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İzzet İbrahim ed-Duri'nin Kurmaylarından 'Öldü' Haberlerine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • kazim: Saddamin intikamini alana kadar ölmek yok sana ed duri 75 44 Yanıtla
  • Yusuf caybugun: Allah yardımcıları olsun kahrolsun amerika 50 8 Yanıtla
  • müslüman: allah uzun ömürversin ve sıtar etsin 21 26 Yanıtla
  • ehli sünnet: allah yinede bu adamı korusun en azından peygamberimize iman etmişler şia gibi düşman deyiller peygamberimize. 16 17 Yanıtla
  • MHP li : Sende ağan gibi geberecekksin az kaldı 11 16 Yanıtla
  • mine: leşini gördük bizzat kendisiydi 10 12 Yanıtla
  • hofless23: Saddam ne demişti Sünniler kafanızı koparacak diye mahkemede Bugün o günleri yaşıyoruz. 16 4 Yanıtla
  • deruni.: Sadama anlatır bunca süre neler oldu 9 5 Yanıtla
  • Yakamoz: Captain price 10 3 Yanıtla
  • Dersimli : Geberse ne olacak gebermese ne olacak Saklandıktan sonra Değeri kalmaz 5 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement