İztuzu İçin Tek Vücut Oldular - Son Dakika
Güncel

İztuzu İçin Tek Vücut Oldular

İztuzu İçin Tek Vücut Oldular

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik tesislerin valilik tarafından özel bir şirkete devredilmek istenmesine tepkiler artarak sürerken destek çağrısında bulunuldu.

02.12.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik tesislerin valilik tarafından özel bir şirkete devredilmek istenmesine tepkiler artarak sürerken destek çağrısında bulunuldu. Doğa dostları ve çevreciler İztuzu Plajı için sosyal medyadan ve kapı kapı dolaşarak destek istedi. İnternet üzierinden örgütlenen grup İztuzu Plajı'nda eylem kararı aldı. Eyleme, Ortaca Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dalaman ve Köyceğiz ile Ortaca'dan bazı siyasi parti temsilcileri ve çevrecilerin katıldı. Grup, Dalyan iskelesinden kalkan teknelerle İztuzu Plajı'na geçti.

Hayatının İztuzu ve çevresindeki kumsallarda geçtiğini belirten 90 yaşındaki Sadık Yalılı, "Buradaki dağların her karesinde izim vardır. Lokman hekim buralara geldiğinde dağların başına çıkıp, "Burada insan ölmez demiş.' Ölemez Dağı buradan geliyor. İskenderin paraları buralarda bulunmuştur. Burada tarih fışkırıyor. Bu işletmelerin kamunun elinden alınıp özel sektöre verilmesi buranın ölüm kararıdır. Burayı öldürmek istiyorlar. Biz buna bu yaşımızda izin vermeyiz" dedi.

Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ise "Gördüğünüz gibi burada yaşları100'ü bulmuş önderlerimiz var. Bu önderlerimiz öncülüğünde tarihimizi kimseye vermeyiz. Bugün burada belki 200 kişiyiz ama her biriniz 10 binleri temsil etmektedir. Bugün maalesef Muğla için güzel bir gün değil. Yatağan'da termik santrali teslim almak istiyorlar ama işçiler direnişte. Bizim de gönlümüz onlarla. Yazlarımız bu sahillerde geçti. Gün geldi çevreci bilim adamları buralarda caretta carettalarla beraber yaşıyorsunuz. Onların yaşamına müdahale ediyorsunuz. Bundan sonra sizler saat 20.00'ye kadar burada olun ondan sonra caretta caretlara kalsın denildi. Biz buna uyum sağladık. Sonrasında özel şirketlere verildi. Ama geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış olan Suat Tufan başkan tarafından yapılan girişimlerle özel şirketlerden alınarak belediye bünyesinde işletilmeye başlandı. 2006 yılından bugüne kadar korumacı bir şekilde buralar işletilmekteydi. 30 Mart seçimlerinde iktidarın kaybetmiş olduğu yerlerde bu tesisler CHP'li belediyelerden alınarak özel şirketlere yandaşlarla verilmeye başlandı. Bakın Seydikemer, Köyceğiz de bu tür yerler belediyelere verilirken neden bizlerin elinden alınmak isteniyor. Bunu anlamış değiliz. Bugüne kadar bazı yanlışlarımız olmuş olabilir. Ama bu saatten sonra mücadeleye devam edeceğiz. Biz bu tür yerlerin kamu tarafından işletilmesinden yanayız. Bundan sonrada Dalaman,Köyceğiz ve civar ilçelerden arkadaşlarımız burada mücadelemize katıda bulunacaklar. Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini buraya çekeceğiz. Gene söylüyorum bu tür yerlerin kamu kuruluşları tarafından işletilmesinden yanayız" dedi.

Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş ise " İztuzu için 8 dava açtık. Bu davalarımızı takip ediyoruz. Yürtmeyi durdurma karalarımızı belediye tarafından gerekli birimlere gönderdik bize desteğe gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla İl Başkanı Burak Erbay da " Bugün ülkeyi yönetenler bir ihanet içindeler. Ülkemizi bölmek parçalamak ve milli değerlerimizi satmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ben hukukçu olarak bugün mahkemelere yüzde 100 güvenmiyorum. Tek dayanağımız biziz. Halktır. Bu direnişler yurdun bir çok yerinde var. ve bizde burada da bu mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından Ankaralı şarkıcı Koray Avcı mini bir konser verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İztuzu İçin Tek Vücut Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement