İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçti - Son Dakika
Güncel

İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçti

İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçti

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İznik Festivali" 14-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleşti.

29.08.2013 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk gün İznik göl sahilinde düzenlenen Endurokros motosiklet gösterilerin ardında gece saat:21.00'da mehteran eşliğinde meşaleler ile kortej yürüyüşü gerçekleşti.

3 ay önce İznikli vatandaşlardan kurulan Mehteran takımının öncülüğünde Konuk Ülkelerin folklor grupları, Gaziler Derneği, İznik Gençlik Meclisine üye yüzlerce genç, Motokros'cular, Bisiklet severler, İznik sporlu gençler ve yoğun bir vatandaş topluluğu, ellerinde meşaleler ile Lefke Kapıdan başlayarak festival alanına kadar yürüdüler.

4.İznik Festivali kortej yürüyüşüne, MHP Bursa Millet Vekili Necati Özensoy, MHP Bursa İl başkanı Hasan Topbaş, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Emniyet Müdürü Şükrü Solak, sivil toplum kuruluşları yetkilileri kortej önünde Festival alanına kadar eşlik etti.

Başkan Eryılmaz konuşmasında; " 4 yıl önce "İznik Uluslararası Festival yapamaz" diyenler bu geceyi görmeliler. Bu güne kadar 30 ülkeyi İznik'te ağırladık. Bu sene 9 ülkeyi de ağırlıyoruz. Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen başardığımız bu Festival, Dünyada resmi festivaller arasında ilk 100'e girmiş bulunuyor. Bu Festivali benimseyen ve destek olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İznik'in tanıtımı için bu güne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonrada aynı hızda çalışmaya devam edeceğiz. Bu tanıtımlar İznik'i ekonomik açıdan rahatlattığı gibi Bursa'ya da KDV yarattığını herkesin görmesi gerekir. Festival süresince gece gündüz demeden çalışan tüm personelime, sosyal medya ekiplerine ve festivalin gerçekleşmesinde maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Festival süresince sanatçılardan Gökhan Tepe, Murat Kekilli, Salih Şahin, Grup Enfeksiyon, Mustafa Ceceli, Süheyl- Behzat Uygur, Grup Laçin, Melda Kuyucu Kılıç, Mustafa Yıldızdoğan, Yayla Kızı Özlem, Temel Bayram ve Taner Eyüpoğlu sahne alarak sevenlerine doyulmaz anlar yaşattılar.

5. Masterler Yüzme Yarışları Tamamlandı

5.Masterler Açık Su Yüzme Yarışları ise İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim tesislerinde yapıldı. 4. Uluslar arası İznik Festivali programı çerçevesinde düzenlenen 5. Masterler Açık Su Yüzme Yarışlarını İznik Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu ortaklaşa düzenlediği yarışlara 64 kişi katıldı. Masterlar1500 m. 3000 m. ve açık yaş 4500m. açık su kategorilerinde yarışan geçmişin şampiyon yüzücüleri, rahmetli İznikli şampiyon yüzücü İzzet Peşte anısına kulaç attılar. Yarışlar da oldukça heyecanlı görüntülere sahne olan turnuvada eski şampiyonlar kendilerini sıkı bir yarışın içinde buldular. 1500m. erkeklerde C1 serisinde Hasan Bayram (33:56:57) derecesi ile ,3000m. bayanlar C serisinde Pelin Çelik (01:22:20:00) derecesi ile 4500m. Oğuz Çam (01:16:57:00 ) derecesi ile, Bayanlar C2 serisinde Gülçin Deniz Salpar (33:07:03) derecesi ile, 3000m. Erkelerde C1 serisinde Uğur Uçak (55:47:53 ) derecesi ile birinci olarak altın madalya kazandılar. Yarışta ilk 3'e girenlere İznik Çinisi ve madalyaları verildi. Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve bazı bürokratlar yakından takip edilen turnuvada Bay- Bayan C1 ile C11 kategorilerinde düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini ve katılım teşekkür belgelerini Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, tesise adı verilen Rahmetli İzzet Peşte'nin oğulları Melih ile Hakan Peşte ve belediye meclis üyeleri verdiler. Turnuvaya katılan yarışmacılar, yüzme yarışlarından arda kalan zamanlarında kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini gezmeyi de ihmal etmediler.

Festival, Kral ve Kraliçesini Seçti

Uluslararası İznik Festivali'nin yedinci gecesinde Folklor gruplarının gösterisi ayakta alkışlandı. Jüri kararına göre Kosavadan Krenera kraliçe seçilirken, Slovekya'dan İvan, Festivalin kral ve kraliçesi oldu. 4.Uluslararası İznik Festivali'nin yedinci gecesinde Folklor gruplarının gösterisi ayakta alkışlandı. Göl sahilindeki Festival alanını dolduran binlerce seyirci, özellikle İznik gençlerden kurulan İznik Belediyesi Halk dansları topluluğuna büyük ilgi gösterdi. Eleştirmenlerden tam not alan Festival organizasyonunda Misafir Ülkelerin kostümleri özellikle dikkat çekerken, grupların gösterileri ardından yapılan Festival Kral ve Kraliçe seçiminde jüri üyelerinin seçimde zorlandığı görüldü. Yarışmacıların kısa sürede kendilerine öğretilen Türkçe kelimeler ile Festival hakkında konuşmaları gecede neşeli anlar yarattı. Jüri Başkanlığını Festival organizatörü Faruk Alkaya'nın yaptığı gecede, sunucu Murat Yoğurtçugil'in ilginç sunumu ve söylediği Orhan Gencebay'a ait "Hatasız Kul Olmaz" isimli şarkı seyircilerden büyük alkış aldı. DÖRT KRALİÇE DÖRT KRAL Yarışmacı ülke gruplarının gösterdiği başarılı performans karşısında seçimde zorlanan jüri üyeleri 4 kral ve 4 kraliçe seçerek geceyi tamamladı.Jüri kararına göre Kosavadan Krenera kraliçe seçilirken, Slovekya'dan İvan, Festivalin kral ve kraliçesi oldu.

Sırasıyla Hırvatistandan Doratea ve Makedonya'dan Zlatko ikinci, Endonezya'dan Safrru ve İspanya'dan Haviyer üçüncü, İran'dan Jile ve Litvanya'dan Edwards gecenin dördüncü kral ve kraliçesi oldular. Birinci olan Kral ve kraliçeye taçlarını ve hediyelerini Belediye Başkanı Kadri Eyılmaz sunarken 2.cilere Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, 3.cülere Narlıca Belediye Başkanı Ömer Birtane, 4.cülere ise Dünya Erkek Güzeli altıncısı Mert Çiftçi sundu. SOSYAL MEDYA DESTEĞİ FESTİVALİ UÇURDU Bu yıl ilk olarak Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ın direktifi üzerine İznik Belediyesi Basın- Yayın Halkla İlişkiler birimi çatısı altında İznik Gençlik Meclisinin girişimleri ile kurulan Sosyal medya ekibinin çalışmaları göz doldururken Uluslar arası İznik Festivali Twitter ve Facebook sayfalarında izleyici rekorları kırdı.

SPONSORLARA ÖZEL TEŞEKKÜR Gecenin sonunda konuşmasını yapan İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz konuşmasında, " İznik Belediyesinin kısıtlı imkanları ile ülkenin hatırı sayılır bir Organizasyonuna imza attık. 4. yılını dolduran bu Festival organizasyonunun bundan sonraki yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bizlere destek olan tüm sponsorlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki seneye Allah kısmet ederse sponsorluklarınızın devamını diliyorum. İyi ki varsınız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Festivali Bu Sene Muhteşem Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.


Advertisement